- Reklama -

Máme Messiho, není důvod k panice, směje se Hudler

- Reklama -

V minulé sezóně skončil Jiří Hudler díky 76 bodům v celkových statistikách osmý, 31 vstřelených branek mu zajistilo dvanácté místo. V tomto ročníku se zatím prosadil pouze pětkrát a přidal patnáct asistencí. Pokud si myslíte, že to českého útočníka ve službách Flames nějak výrazně trápí, jste na omylu.
„Samozřejmě bych byl šťastnější, kdybych vstřelil o pár branek víc, ale zatím vyhráváme a nikdo mi nic nevyčítá – dokud se neozvete vy novináři,“ mávl rukou, když ho uprostřed týdne zpovídal reportér listu Calgary Sun.
„Za prvé, sezóna ještě není u konce. Navíc takovou, jakou jsem prožil loni, je velice těžké zopakovat. Každoročně se to nedaří ani největším hvězdám, také oni mají měsíce, kdy nejsou tak produktivní,“ říká. „Je třeba držet hlavu nahoře. Nejsem šťastný, že jsem dal jen pět gólů, ale může se stát, že budu mít sérii a trefím se v několika zápasech po sobě. Nemyslím na to, pokud to nevytáhnete vy.“
Plamenům sice momentálně patří až pátá příčka v Pacifické divizi, ale na druhou Arizonu ztrácejí jen dva body. Loni touhle dobou na tom byly podobně, nakonec šly do play off ze třetího místa a v úvodním kole vyřadily Vancouver. Ostatně, produktivní smršť tria Hudler, Gaudreau, Monahan tehdy také přišla až ve druhé půli sezóny.

„Nikdy jsem nepanikařil, tak proč bych měl začínat nyní?“ táže se olomoucký rodák. „Někdo mi říkal, že mám o osm bodů méně než loni touhle dobou. Pochopitelně bych chtěl střílet víc branek, ale role v týmu se malinko změnily. Samozřejmě máme Johnnnyho, já mu říkám Lionel Messi. On je hlavní postavou téhle show. Daří se mu, já se jen snažím dělat rozruch před bránou a nechám ho dělat to, co má.“
„Líbí se mi, když se těmhle mladíkům daří. Vidět jejich tváře, když dají gól, je báječné,“ dodává Hudler.
Otázkou je, jak dlouho bude na své kolegy s mnohem čerstvějším rodným listem ještě zálibně hledět. Jednatřicetiletému útočníkovi vyprší po sezóně smlouva, takže se může stát, že před koncem uzávěrky přestupů (29. února) ho Calgary vymění jinam. Zvláště v případě, že by to s postupem do play off nevypadalo tak žhavě.
Podle Hudlera zatím žádné rozhovory o případném prodloužení kontraktu neprobíhají. Na doplňující otázku, zda vůbec má zájem pokračovat v kanadském klubu, už hokejista se zkušenostmi z více jak šesti set zápasů NHL odpověď nedal.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -