- Reklama -

Máme právo nehrát, bát se je normální, říká Foligno

- Reklama -

Návrat do akce není pro všechny hráče NHL pouze impulzem k radosti. Kapitán Columbusu Nick Foligno se chce ujistit, že vše bude pouze na dobrovolné bázi. Nerad by totiž podle svých slov zažil kritiku hokejistů, kteří se na led z obav před koronavirem odmítnou postavit.
„Je to základní lidské právo,“ řekl Foligno v rozhovoru s Markem Mastersem ze stanice TSN. „Pokud se někdo necítí bezpečně, měli bychom se postarat o to, aby nebyl za své obavy pomlouván.“
Zkušený forvard má plné pochopení pro ty, kteří by v časech pandemie upřednostnili zdraví a svou rodinu. „Ať už nechcete hrát z obav před nemocí nebo z přesvědčení, máte na to nárok,“ pokračoval 32letý Američan.
„Zároveň mám respekt ke klukům, kteří už chtějí hrát. Pokud se nebojí a jsou spokojeni s tím, co říkají lékaři a liga, je to OK,“ dodal rodák z Buffala.
Pár dní před rozhovorem s TSN Foligno prohlásil, že se během play-off nenechá oddělit od své rodiny. Narážel tak na skutečnost, že by se hráči měli během dohrávané sezóny pohybovat v karanténní bublině, aby se nenakazili.
Organizované tréninkové kempy se sice otevřou až v červenci, tréninky o maximálně šesti hráčích však budou povoleny už od června.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -