- Reklama -

Máme tady nějaké mládě? Šoupneme ho k Hudlerovi. A Frolík vypomůže

- Reklama -

Před dvěma roky dostal Jiří Hudler v Calgary na starost Seana Monahana. Loni mu k němu trenéři přidali ještě Johnnyho Gaudreaua. V této sezóně má český útočník vzít pod svá ochranná křídla dalšího talentovaného mladíka Sama Bennetta.
„Já si ale nepřipadám jako jejich chůva,“ upozorňuje ihned olomoucký rodák. „Jsem spíš jejich kamarád. Snažím se hrát svoji nejlepší hru a od nich chci to nejlepší, čeho jsou schopni.“
V sezóně 2014-15 vzešlo ze spojení třicetiletého Čecha a dvou zámořských mladíků těsně po dvacítce celkem 202 kanadských bodů, společně obsadili všechny medailové pozice v klubových statistikách. Přesto se trenér Bob Hartley chystá vysoce produktivní elitní formaci roztrhat. Novou sezónu by měl po Hudlerově boku začít Sam Bennett, který teprve v červnu oslavil 19. narozeniny.

„Chceme skládat sestavu po dvojicích, ale jestli tomu tak bude i 7. října, to vám v tuhle chvíli ještě nepovím,“ oznamoval před deseti dny zpravodaji listu Calgary Sun Hartley. „Mony, Johnny a Huds si v minulém roce vedli velice dobře, takže si tuhle variantu ponecháváme v záloze, ale zároveň musí říct, že Benny s Hudsem jsou perfektní kombinací.“
… kterou skvěle doplňuje další z členů české kolonie u Flames. Zatímco před rokem v prvním útoku převládalo mládí nad zkušeností, tentokrát tomu bude naopak. Postará se o to Michael Frolík.
„Frolík je velmi chytrý hokejista, který dobře rozumí hře,“ pochvaluje si novou posilu Hartley. „Myslím, že se stane velice důležitou součástí našeho mužstva a velkým pomocníkem. Je jasné, že kouč nemůže přímo na ledě hráčům pomáhat, takže takový zkušený veterán jako Frolík může mladíkům říci, kam se postavit.“

O Bennettovu „výuku“ lodivod Plamenů mít starost nemusí, Hudler už s ní začal dávno.
„Spousta mladých kluků na sebe vytváří velký tlak,“ vyřkne známou pravdu Bennett. „První věc, kterou mi Jiří řekl, když jsme zjistili, že budeme spoluhráči, byla, abych byl v klidu a užíval si hokeje. Mám pocit, že to samé mi řekl, když jsem loni nastoupil v play off. Je mojí velkou oporou.“
Bennett v minulé sezóně po skončení svého působení v juniorském celku Kingston Frontenacs (OHL) nastoupil za Flames pouze k jedinému utkání základní části, zato v play off NHL už si připsal jedenáct startů. Stihl v nich vstřelit tři branky a na další nahrál.
„Jak hraje a co předvádí na ledě… skvěle bruslí, rozdává přihrávky, dobře čte hru. Je to velký talent,“ chválí mladičkého spoluhráče poslední držitel Lady Byng Trophy.
V úterním přípravném zápase s Coloradem se Jiří Hudler postaral o obě branky svého týmu. Na první, jež padla už po 24 sekundách hry, mu nahráli Sean Monahan s Johnnym Gaudreauem. U druhé z úvodu prostředního dějství asistovali Sam Bennett s Michaelem Frolíkem. Trenér Hartley bude mít příjemné starosti, jak poskládat své útočné formace.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -