- Reklama -

Marc Staal, newyorská stálice na dalších šest let

- Reklama -

Draftován v roce 2005 z dvanáctého místa, do NHL naskočil o dva roky později. V roce 2010 prodloužil smlouvu o pět let, dnes o dalších šest sezón. Všechny informace se týkají obránce Marca Staala a NY Rangers.
„Marc byl jedním ze základních stavebních kamenů našeho mužstva od chvíle, kdy přicestoval do New Yorku,“ tvrdí generální manažer Jezdců Glen Sather. „Jeho oddanost a vytrvalost, které odevzdává Rangers i hokeji vůbec, jsou inspirací pro každého v naší organizaci. Stal se vzorem pro mladé hráče stejně jako pro veterány. Jsme nadšeni, že bude své vůdčí schopnosti nadále praktikovat v dresu Jezdců.“
Za newyorský tým odehrál rodák z kanadského Thunder Bay zatím 503 utkání, v nichž nasbíral 119 bodů. V play off přidal dalších 68 startů, vrcholem pro něho samozřejmě byla účast v loňském finále.

„Tohle je místo, kde chci být. Když jsem zde hokejově rostl, prožíval jsem nádherné časy. Mám velký respekt k tomu, co zde dělají,“ komentoval dvojnásobný juniorský mistr světa potěšující zprávu. „Je zábava vyhrávat zápasy s kluky v téhle šatně. Tohle je pro mě to správné místo.“
Podle neoficiálních informací si Staal na základě nového kontraktu vydělá v průměru 5,7 miliónu dolarů ročně, tedy o 1,725 mil. více, než činí jeho stávající příjem. Pro první tři sezóny obsahuje smlouva úplnou no-trade klauzuli, v dalších třech částečnou.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -