- Reklama -

Marcus Foligno podepsal smlouvu s Minnesotou

- Reklama -

Americký hokejista Marcus Foligno se jako chráněný volný hráč dohodl na čtyřleté smlouvě s Minnesotou. Na klubovém webu o tom informoval generální ředitel mužstva ze St. Paul Chuck Fletcher.
„Máme z toho velkou radost. Marcus je oficiálně hráčem Wild a příští čtyři sezóny stráví v našem klubu,“ uvedl padesátiletý stavitel soupisky Minnesoty.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nový kontrakt zajišťuje stříbrnému medailistovi z MS 20 celkový příjem 11,5 miliónu dolarů. Šestadvacetiletý útočník v průměru vyinkasuje 2,875 miliónu ročně, zatímco v předchozí sezóně pobíral plat 2,250 miliónu USD.
„Je to urostlý, silový forvard (191 cm/103 kg), který je schopný odvést kvalitní černou práci a zároveň přispět směrem dopředu. Jsme nadšeni, že ho máme v týmu a těšíme se na to, že budeme sledovat jeho další výkonnostní růst,“ řekl Fletcher.
Celou dosavadní kariéru v NHL strávil Foligno v Buffalu, které ho draftovalo před osmi lety ve čtvrtém kole ze 104. pozice. Během šesti sezón odehrál v základní části soutěže 347 utkání, zaznamenal v nich 116 bodů (49+67).
Wild získali jeho práva 30. června 2017 výměnou za obránce Marco Scandellu, útočníka Jasona Pominvillea a čtvrtou volbu v draftu 2018, opačným směrem putoval nejen Foligno, ale i křidelník Tyler Ennis a volba ve třetím kole draftu 2018.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -