- Reklama -

Marinčin podepsal roční smlouvu s Torontem

- Reklama -

„Cenou minulou“ za Martina Marinčina byl útočník Brad Ross a čtvrtá volba v draftu. „Cenou současnou“ je 700 tisíc dolarů. Tolik zaplatí Toronto v příští sezóně slovenskému obránci, kterého před nedávnem získalo z Edmontonu.
Účastník loňského světového šampionátu stihl v NHL během platnosti své nováčkovské smlouvy odehrát za Olejáře, kteří ho v roce 2010 draftovali ve druhém kole, 85 zápasů. Docílil v nich jedné branky a deseti asistencí. V minulé sezóně trávil na ledě v průměru osmnáct a půl minuty.
Kolik prostoru dostane v nadcházejícím ročníku, toť otázka. V hierarchii zadáků Maple Leafs figuruje košický rodák zatím spíš za stabilní šestkou, ale mužstvo povede nový kouč Mike Babcock a ten možná bude – alespoň zpočátku – rozkládat povinnosti mezi více hráčů, aby zjistil, co může od kterého očekávat.
Není to směrodatné, ale Marinčin nakonec dopadl lépe než druhý člen výměny z 27. června. Bradu Rossovi nepředložili Olejáři kvalifikační nabídku, takže si jako volný hráč musel najít práci v německém Iserlohnu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -