- Reklama -

Mark Giordano stihne přípravný kemp Flames

- Reklama -

Mark Giordano vyléčil zranění levé ruky a nic mu již nebrání, aby se zapojil do plné tréninkové zátěže. Zdravotní stav kanadského obránce se během léta zlepšil natolik, že bude schopen zapojit se od začátku do přípravy v kempu Flames.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„S bruslením jsem začal už na konci minulé sezóny. Bylo to ještě v době, kdy jsme hráli v play off. Zkoušel jsem i střílet,“ uvedl jednatřicetiletý rodák z Toronta v rozhovoru pro list Calgary Herald.
„Potom jsem se vrátil domů, trochu jsem si odpočinul a pak začal s posilováním. Vypadá to výborně. Nyní se cítím stoprocentně v pořádku. Nejen po fyzické, ale i po mentální stránce už mě nic neomezuje.“
Minulý ročník odstartoval Giordano ve velkém stylu. V listopadu byl vyhlášen největší hvězdou měsíce, když si ve třinácti zápasech připsal 16 bodů. Potom ho bohužel přibrzdilo zranění. Zlá chvíle přišla pro kapitána Flames 25. února v utkání s New Jersey.
V bojích o Stanley Cup měl být šéfem obrany ambiciózního celku, ale místo toho musel na začátku března podstoupit operaci natržené šlachy na levém bicepsu a kvůli dlouhé rekonvalescenci (ta byla odhadována na 4 až 5 měsíců) vynechal posledních 21 zápasů v základní části soutěže a jedenáct v play off.
V průběhu letní pauzy se ale všechno špatné v dobré obrátilo – Mark Giordano se stihl uzdravit, naplno trénuje a těší se na přípravný kemp calgarských Plamenů, který začíná 17. září.
„Upřímně řečeno, dnes se cítím stejně dobře jako na začátku minulé sezóny. Ctím se skvěle,“ sdělil hokejista, jenž před necelými dvěma týdny podepsal s Calgary nový šestiletý kontrakt v celkové hodnotě 40,5 miliónů dolarů.
Foto: Sarah A.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -