- Reklama -

Mark Stone je Zlatým rytířem. Přetahovanou o ceněné křídlo vyhrálo Vegas

- Reklama -

Tak přeje jen se spekulace potvrdily a Mark Stone dnes mění dres. Pravé křídlo ottawských Senátorů se stěhuje do Las Vegas.



Hovořilo se o zájmu několika dalších klubů, ale cena, kterou Sens požadovali, byla velmi vysoká, a mnoho zájemců nakonec odradila. Situaci kolem žádaného útočníka podle všeho sondovali v Nashvillu, Winnipegu, Calgary, Bostonu či Islanders, vítězem tohoto souboje jsou ale nakonec Golden Knights.
Fanshop týmu
Ti do hlavního města Kanady poslali výborného prospekta do obrany Erika Brannströma, útočníka Oscara Lindberga a volbu ve 2. kole draftu 2020 (původně od Dallasu).
Šestadvacetiletého rodáka z Winnipegu draftovali Senators v roce 2010 v šestém kole z celkové 178. pozice. V roce 2015 si vysloužil nominaci na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezóny, když posbíral výborných 64 bodů.
Dres Senátorů celkem oblékl v 307 duelech s bilancí 95 branek, 154 asistencí, 249 bodů. V sedmadvaceti zápasech play-off přidal pět branek a osm asistencí. Letos má našlápnuto k nejlepší sezóně kariéry, když má po 58 utkáních na kontě 62 bodů (20+42). Produktivní pravé křídlo zároveň patří mezi nejlépe bránící útočníky soutěže, přičemž vyniká zejména v odebírání kotoučů.
Ottawu už opustili útočníci Matt Duchene a Ryan Dzingel,  oba zamířili do Columbusu. První jmenovaný už stihl v novém působišti premiérovou trefu a na otočku odletěl zpátky do Ottawy, kde vyzvedl manželku, dítě a psa a na cestu do Ohia „přibalil“ ještě kamaráda Dzingela.
Stone bude zcela jistě pro Vegas výraznou posilou a měl by Rytířům pomoci, aby mohli na Západě soupeřit se silnými týmy Calgary, San Jose, Nashvillu či Winnipegu.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -