- Reklama -

Marleau napodobil Lemieuxe a Hertla. Čtyřmi góly za třetinu zničil Colorado

- Reklama -

Ve svých sedmatřiceti letech už toho zažil v San Jose opravdu hodně. Hraje tu od roku 1997 a zatím nasázel za Sharks 497 gólů. Nikdy ale ještě neměl noc jako tu v pondělí proti Coloradu. Když jeho tým potřeboval nastartovat, zažehl ho čtyřmi góly. Stačila mu na to jedna třetina, konkrétně třináct a půl minuty.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Marleau se trefil postupně v čase 42:53, 45:57 a 50:35. Byl to čistý hattrick. Čtvrtý kousek přidal do sbírky po samostatném úniku v čase 56:23. Colorado prohrálo doma v Pepsi Center se San Jose především díky Marleuaovi 2:5. Žraloci zaznamenali pátou výhru v řadě.
„Dnes to byla velká zábava,“ smál se po utkání hlavní hrdina včera.
První gól vsítil povedenou tečí Vlasicovy střely. Další po objetí brány, když nachytal u tyčky Spencera Martina. Třetí dal po přečíslení dva na jednoho, kdy ho nádherně uvolnil Joe Pavelski. Marleau tím završil svůj pátý hattrick v kariéře. Ani ne šest minut potom, co v Pepsi Centeru posbírali z ledu vhozené čepice, vstřelil kanonýr Sharks čtvrtý gól. Samostatný únik zakončil bekhendovým blafákem.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Když dal třetí gól, v hledišti se ozvali fanoušci Sharks,“ všiml si Joe Pavelski. „Bylo vzrušující vidět padat čepice na led. Marleau hraje letos opravdu dobře, předvedl hodně povedených akcí.“
„Je to skvělý hráč, v nádrží má pořád dost benzínu,“ řekl na adresu sedmatřicetiletého Marleaua trenér San Jose Pete DeBoer. „V nohách má stále hodně šťávy. Když se podívám na náš kalendář a jeho věk, předvedl vážně výjimečný výkon.“
„Byl by výjimečný u dvaadvacetiletého hráče, nezapomínejte ale, že jemu je už 37. A že hrál sedmý zápas v jedenácti dnech. Bylo skvělé něco takového zažít,“ dodal spokojený kouč.

Marleau, který má letos v sezóně na pažbě šestnáct zářezů, se stal teprve třetím hráčem v historii klubu, který dal čtyři góly v jednom utkání. Owen Nolan stejně řádil proti Anaheimu 19. prosince 1995, Tomáš Hertl předvedl stejný výkon proti New Yorku Rangers 8. října 2013.
Kanonýr Sharks se stal také první hráčem v historii ligy (12. celkově), který dal čtyři branky ve třetí třetině od doby Maria Lemieuxe, jenž to dokázal 26. ledna 1997 za Pittsburgh proti Montrealu. Marleau současně drží vedle několika jiných klubové rekordy v počtu nastřílených gólů (497), gólů v přesilovce (156) a vítězných gólů (96) v dresu Sharks.
„Je to dominantní hráč,“ řekl na adresu spoluhráče Brent Burns. „Je dobrý opravdu dlouho. Bylo skvělé dívat se na takovou třetinu. Byla to zábava.“
Brent Burns a Marc-Eduard Vlassic z Marleauova večera taky vytěžili. Každý přihrál na dva z jeho gólů. Burns navíc vstřelil úvodní branku večera. Nejproduktivnější zadák soutěže si tak připsal tři body a v tabulce ligového kanadského bodování se posunul už celkové čtvrté místo. Na vedoucího Connora McDavida chybí Burnsovi čtyři body.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -