- Reklama -

Martin Brodeur si užívá rodiny, končit ale ještě nechce

- Reklama -

Konec jedné úchvatné a inspirativní kariéry je možná blíž, než si fanoušci dokázali v létě představit. Legendární brankář Martin Brodeur stále nesehnal v NHL práci a momentálně si užívá chvíle v rodinném kruhu. Konečně má čas na své syny. Konec kariéry ještě definitivně ohlásit nehodlá. Zatím. Stále by chtěl chytat.
Snaží se udržovat v kondici. Před pár dny si zatrénoval se svým synem Anthonym a jeho týmem Gatineau Olympiques z juniorské QMJHL. A náramně si to užíval. V jednom směru teď prožívá šťastné období, nikdy neměl na své syny tolik času, jako právě nyní. Stále ho však svrbí ruce a s definitivním rozhodnutím nespěchá, nechce se unáhlit.
Jeden z nejlepších gólmanů historie NHL byl z možnosti vyjet na led se svým synem Anthonym nadšený. Brankářský styl devatenáctiletého gólmana je velmi podobný tomu, kterým se proslavil jeho otec a budoucí člen Síně slávy.
Držitel čtyř Vezina Trophy, trojnásobný šampion Stanley Cupu, majitel 688 výher v základní části a 113 vítězství v play off o týden dříve osobně sledoval také svého druhého syna. Sedmnáctiletý Jeremy je rovněž brankářem a obléká dres týmu OHL Oshawa Generals. Jeho dvojče William je zase hokejovým útočníkem, hraje za přípravku v Minnesotě.
„Je to úžasné. Mohu teď dělat jiné věci. Dříve jsem měl život mnohem více naplánovaný. Osm měsíců v roce během hokejové sezóny mi říkali, co mám dělat. Samozřejmě jsou i horší věci v životě, ale věřte mi, že je fajn vidět jeden týden svého syna a další týden jet zase jinam bez toho, abych musel myslet na to, že se mám v určitou dobu někde hlásit,“ říká hrdý otec.
Přesto všechno ještě není legendární brankář připraven dát kariéře sbohem. Pokud by se pro něj našlo místo v týmu s ambicemi na úspěch v play off, rád by ještě jednou zabojoval o Stanley Cup. Klidně i v pozici dvojky.
Co jej přivedlo k tomu, aby si s Gatineau zatrénoval? Podle jeho vlastních slov má v sobě stále vášeň pro tuhle hru a nechybí mu potřebný zápal. Muž, jenž hájil branku New Jersey dlouhých jednadvacet let, chce být zkrátka připraven, kdyby mu na stole přistála nabídka zajímavého angažmá v NHL.
Pokud se tak nestane, je spokojený s tím, čeho ve své kariéře dosáhl. V budoucnu se možná do organizace Devils vrátí v jiné roli, momentálně tuto variantu ale vyloučil. S ohledem na zkušenosti jiných bývalých hráčů chce nejprve prozkoumat všechny možnosti. Chce se ujistit, že ukončením kariéry neudělá krok vedle.
„Nepřijde to jako blesk z čistého nebe. Jsem na tuto možnost připravený,“ uvědomuje si, že se konec blíží. „Ale znám hráče, co jsou v mém věku a kariéru ukončili už před deseti lety. Často s nimi mluvím a říkají vždy to samé. Mluví o tom, jak těžké bylo skončit a vyrovnat se s tím. I to je jeden z důvodů, proč chci pokračovat. Dokud budu fyzicky schopen hrát, radí mi, abych pokračoval. Život bez hokeje je v mnohém jiný,“ říká Brodeur. „Od chvíle, co jsem byl malé dítě, jsem vždycky na podzim hrál hokej. Už když mi bylo pět, hrál jsem hokej, takže nehrát je pro mne skutečně velký rozdíl,“ dodal.
Trénink s juniory si pochvaloval. „Jsou to mladí kluci, je s nimi zábava. Čekají na mne, půjdeme na suši. Je to stejné, jako jsme to dělávali v NHL, akorát na jiné úrovni,“ komentoval svou přítomnost v Gatineau. Na dotaz, zda zaplatí účet, se jen pousmál. „V pondělí jsem platil, ale dnes snad ne. Víte, jsem bez práce.“

Příští zápas v TV: Montreal – Boston, čt/pá 16. října, 1:35, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -