- Reklama -

Martin Erat ukončil hráčskou kariéru

- Reklama -

Někdejší forvard NHL Martin Erat pověsil brusle na hřebík.
Odchovanec Třebíče hájil v prestižní lize barvy Nashvillu, Washingtonu a Arizony.

HOKEJOVÁ BOMBA: ROUŠKY NHL ZA PÁR KAČEK!


„Je to definitivní, nastala pravá chvíle. Každopádně jsem to hodně zvažoval, chtěl jsem mít stoprocentní jistotu, že se rozhodnu správně,“ uvedl 38letý Erat pro Zdeňka Jandu z deníku Sport. „Jako u drtivé většiny kluků je to rodina a zdraví. Už ani jedna věc mi nedovolí, abych hrál dál,“ vysvětlil své důvody.
Po 15 letech strávených v Severní Americe, kde začal působit v roce 1999 v Saskatoonu ve WHL, se vrátil do Evropy na sezonu 2015/16 a rok hrál za Omsk v KHL. Účastník čtyř mistrovství světa a tří olympijský her sehrál v české reprezentaci 67 utkání a vstřelil 14 branek.
V NHL naskočil do 881 utkání základní části, ve kterých nasbíral 545 bodů za 176 branek a 369 asistencí. V 50 kláních play-off zaznamenal osm branek a 15 přihrávek. Zámořskou kariéru rozjel na draftu 1999, kdy si jej vybral Nashville ze 191. místa.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -