- Reklama -

Martin Frk zůstává v Detroitu

- Reklama -

Český hokejista Martin Frk se dohodl s vedením Detroitu na prodloužení spolupráce o další rok a v zářijovém přípravném kempu se pokusí prosadit do základního kádru Red Wings. V úterý o tom informovala zámořská média.
Rodák z Pelhřimova se jako chráněný volný hráč dohodl na podmínkách nové dvoucestné smlouvy, která mu v případě působení v NHL zajišťuje plat 650 tisíc dolarů. Na farmě v AHL, kde třiadvacetiletý křídelník odehrál téměř kompletní minulou sezónu, inkasuje 250 tisíc dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zástupci Detroitu draftovali účastníka dvou MS dvacetiletých (2011, 2013) před pěti lety ve druhém kole ze 49. pozice. Před tím, než se stal členem organizace Red Wings, odehrál tři roky v zámořské juniorské soutěži Quebec Major Junior Hockey League, kde nastupoval za Halifax Mooseheads.
Frk má za sebou čtyři sezóny v nižších zámořských profesionálních soutěžích, kde nastupoval v záložních celcích Rudých křídel Grand Rapids Griffins (AHL) a Toledo Walleye (ECHL). Krátce před startem loňského ročníku zamířil do Caroliny (9. říjen 2017), která si ho stáhla z listiny nechráněných volných hráčů Detroitu.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V dresu Hurricanes si pak odbyl premiéru v National Hockey League, za celek z Raleighu odehrál dva zápasy. Po necelém měsíci se vrátil do Hockeytownu (1. listopad 2017). Rudá křídla ho získala zpět poté, co se ocitl na listině volných hráčů Canes a hned ho přeřadila na farmu do Grand Rapids.
V základní části American Hockey League potom odehrál 65 zápasů, ve kterých nasbíral 50 bodů za 27 branek a 23 přihrávek. Dařilo se mu i v play off, v 16 utkáních zaznamenal pět gólů a deset asistencí. V kanadském bodování obsadil čtrnáctou příčku.
V posledním finálovém zápase proti Syracuse Crunch vstřelil Martin Frk vítězný gól a rozhodl tak o tom, že Griffins porazili svého soupeře 4:2 na zápasy a podruhé v historii klubu vybojovali Calderův pohár (2013).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -