- Reklama -

Martin Havlát v Brně zamával kariéře. Loučily se s ním sportovní hvězdy a tisíce fanoušků

- Reklama -

Řada současných i bývalých hvězd nejen hokeje se ve středu odpoledne sešla v Brně, aby řekla sbohem sportovní kariéře Martina Havláta (na snímku). Kariéru šikovného útočníka provázela častá zranění a protože nevyšel ani poslední pokus o návrat v dresu Komety, rozhodl se v 36 letech skončit v exhibičním zápase právě proti brněnskému týmu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Do svého výběru Martin Havlát přilákal opravdu skvostnou sestavu. Přijeli Ondřej Pavelec, Zdeno Chára, Marek Židlický, Patrik Eliáš, David Výborný, Václav Prospal, Tomáš Hertl, Radim Vrbata, i hrající legenda Jaromír Jágr. Do hokejové branky si dokonce na jednu třetinu stoupla i fotbalová megastar Petr Čech. A další osobnosti stály na střídačce – Marián Hossa se svým otcem Františkem, Petr Sýkora, Martin Ručinský, a tenista Radek Štěpánek.
Už dopoledne se kolem brněnské DRFG Areny rojily stovky hokejových nadšenců, kteří v dlouhé frontě čekali na autogramiádu svých idolů. To hlavní se ale uskutečnilo večer, kdy už byla hala narvaná k prasknutí a burácela při představování aktérů zápasu. Z týmu hvězd se dočkali největších ovací Jágr a Michal Kempný, který ještě nedávno oblékal dres Komety. A když jako poslední vstoupil na led Martin Havlát, tleskali fanoušci ve stoje a přes jejich fandění nebylo slyšet slova.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Samotný zápas se podle předpokladů hrál v exhibičním tempu, z kterého vybočovali jen mladí dravci Komety Dočekal, Havránek, Nečas a prvně jmenovaný se také postaral o dva góly. Nejlepším střelcem Havlátova výběru byl překvapivě ten s nejméně hvězdným jménem – Zdeněk Blatný. Dvakrát se trefil i Tomáš Hertl a definitivní brankovou tečku na vítězství 10:5 přidal v samém závěru oslavenec Martin Havlát.

Martin Havlát Team – HC Kometa Brno 10:5 (3:4, 5:1, 2:0)

Branky: 3. a 11. Blatný, 35. a 52. Hertl, 18. Palát, 23. Jágr, 31. Varaďa, 32. Výborný, 39. Eliáš, 58. Havlát – 11. a 20. Dočekal, 13. a 17. Vincour, 39. F. Král.
Havlát Team: Čech (21. Pavelec, 41. Mrázek) – M. Židlický, Chára, Gudas, Kempný, Z. Michálek, Zbořil – Havlát, Výborný, Eliáš – Jágr, Palát, Prospal – Vrbata, M. Erat, Blatný – Varaďa, Hertl, Michael Frolík. Trenéři: F. Hossa, Marián Hossa, P. Sýkora, Ručinský, R. Štěpánek.
Brno: Čiliak (30. Vejmelka) – O. Němec, J. Krejčík, F. Král, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel, Mikyska – Vincour, J. Hruška, T. Svoboda – R. Zohorna, V. Němec, Zaťovič – H. Zohorna, Nahodil, Dočekal – Havránek, Nečas. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Haken.
Martin Havlát hrál v Brně mládežnický hokej, než se v osmnácti přesunul do Třince, kde také zažil premiéru v nejvyšší soutěži. V roce 1999 si jej v prvním kole draftu vybrala Ottawa, jejíž dres vyjma výluky v NHL oblékal až do roku 2006. Další tři roky hrál za Chicago, následovala Minnesota, San Jose, New Jersey a St. Louis. Loni se pokoušel o návrat v dresu brněnské Komety ale další zranění jej přesvědčilo k ukončení kariéry. S českou reprezentací vybojoval juniorské i seniorské zlato na MS, zahrál si i na dvou olympijských hrách. S manželkou Ivanou vychovává dvě dcery.
Foto: Jirka G. Novák

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -