- Reklama -

Martin St. Louis a Steven Stamkos v objetí. Učitel popřál štěstí žákovi

- Reklama -

Byl to kratičký moment během podávání rukou, o to byl ale dojemnější. Fanoušci na něj čekali celou sérii. Martin St. Louis, dlouholetý hráč Tampy Bay, stál na straně Rangers proti svému bývalému týmu, kde má stále řadu přátel. Možná největším kamarádem je Steven Stamkos.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Na závěr sedmého zápasu, který skončil výsledkem 2:0 pro Lightning a postupem Tampy Bay do finále Stanley Cupu, došlo na tradiční rituál podávání rukou. Hráči si poděkují, ocení dobrou práci protivníka. V případě osobních vazeb může přijít i něco víc. Stamkos a St. Louis se objali.
„Bylo to trochu hořkosladké,“ přiznal mladší z dvojice soupeřů.
Výjimečný moment zachytil žáka a učitele. Steven Stamkos začínal svou kariéru v Tampě právě pod dohledem zkušenějšího St. Louise, s nímž vytvořil jednu z nejúdernějších dvojic v lize. Hlavně jejich přesilovková souhra, kde St. Louis od modré čáry nabíjel a Stamkos z levého kruhu bez přípravy pálil, byla výstavní. Nyní musel starší mladšímu popřát hodně štěstí v dalších bojích, sám se jich už nezúčastní.

„Nebavili jsme se spolu celou sérii,“ potvrdil Stamkos, že v play off jdou stará přátelství stranou. „I pro tak blízké kamarády, jako jsme já a Marty, bylo jasné, jak důležitá série to je. Věděli jsme, že až bude konec, můžeme se vrátit k normální komunikaci.“
Pocity u potřásání rukou s přítelem měl rozporuplné. „Samozřejmě tam bylo uspokojení, protože jsme postoupili do finále Stanley Cupu. To byl silnější příběh než ten mezi bývalými hráči Lightning a Rangers. Marty je ale bojovník, skvělý kamarád a já ho budu vždycky respektovat. Řekl jsem mu to a on mi popřál hodně štěstí.“
„Příštích několik dnů si určitě pořádně popovídáme,“ těší se Steven Stamkos. Kanadský centr se stal druhým kapitánem v dějinách floridského celku, který dovedl Lightning k zisku Prince of Wales Trophy. Před ním to dokázal pouze Dave Andreychuk v roce 2004.

Foto: Icom Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -