- Reklama -

Mazancův sen o NHL trvá. Naději větří u Newyorčanů

- Reklama -

Fanshop týmu
Český gólman Marek Mazanec se dohodl s Rangers na prodloužení spolupráce. Šestadvacetiletý písecký rodák podepsal s newyorským klubem roční dvoucestnou smlouvu.
Kontrakt zajišťuje plzeňskému odchovanci gáži 650 tisíc dolarů na úrovni NHL, v případě pobytu na farmě v AHL mu pak garantuje minimální příjem 300 tisíc.

K Jezdcům přišel Mazanec loni v prosinci ze Slovanu Bratislava (KHL), poté byl však ihned poslán do záložního celku Hartfordu.


„Když se Marek vydal ze Slovanu na farmu Rangers, měl velmi dobré období. Ale pak přišlo zranění, bohužel pro něj zrovna v době, kdy měl v prvním týmu zdravotní potíže Henrik Lundqvist. Jelikož nebyl fit ani Ondřej Pavelec, šanci dostal Rus Alexandr Georgijev,“ cituje slova Mazancova agenta Michala Sivka Václav Jáchim z portálu hokej.cz.
Mazanec odchytal v AHL 20 duelů, v nichž zaznamenal úspěšnost zákroků 90,5 % a průměr 2,97 inkasovaných branek na zápas.

Podle Sivka byl mladý gólman v Hartfordu spokojený a příští ročník by v něm měl zastávat roli brankářské jedničky. Jeho cílem zůstává probojovat se do prvního týmu.
Mazance jsme mohli vidět chytat v NHL už v minulosti, kdy mu příležitost poskytl Nashville. Ten jej v roce 2012 draftoval z celkového 179. místa. Po sezóně 2016/17 se ale mistr extraligy z roku 2013 po nepříliš úspěšném angažmá vrátil do Evropy.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -