- Reklama -

Mazanec se vrací do NHL, bude krýt záda Lundqvistovi

- Reklama -



Gólman Marek Mazanec má šanci rozšířit svou dosavadní sbírku 31 startů v NHL, když byl ve čtvrtek povolán z farmy v Hartfordu do prvního týmu Rangers. Opačným směrem putoval Bulhar Alexandr Georgijev, který působil od začátku sezóny jako náhradník Henrika Lundqvista.

Mazanec rozprostřel své duely ve slavné soutěži do tří let strávených v Nashvillu. Nejvíce jich absolvoval v nováčkovské sezóně 2013/14, kdy odchytal 25 zápasů. Po ročníku 2016/17 se ale mistr extraligy z roku 2013 po nepříliš úspěšném angažmá vrátil do Evropy.
Jeho dosavadní bilance v NHL činí 8-13-4, gólový průměr má 2,98 a úspěšnost zákroků 89,5 procenta.
179. volba draftu 2012 podepsala na jaře s newyorským klubem roční dvoucestnou smlouvu. Kontrakt zajišťuje sedmadvacetiletému plzeňskému odchovanci gáži 650 tisíc dolarů na úrovni NHL, v případě pobytu na farmě mu pak garantuje minimální příjem 300 tisíc.
Neotřesitelnou týmovou jedničkou Rangers je i nadále chytající legenda Henrik Lundqvist; Georgiev zatím dostal šanci v jediném mači.
- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -