- Reklama -

McDavid a Eichel mají téměř jistotu. Strome se musí o dres Coyotes poprat

- Reklama -

Letošní draft byl mimořádně kvalitní. Všechny noviny i servery už celé měsíce píšou o generačních talentech Connoru McDavidovi a Jacku Eichelovi, paradoxně největší zájem ale může budit v přípravných kempech až ten třetí vzadu. Dylan Strome by mohl v tréninkovém kempu přitahovat z nových hráčů vůbec největší pozornost.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Proč? Protože McDavid i Eichel mají místo v prvním mužstvu prakticky jisté. Jejich juniorské výkony byly tak výrazné, že o nich nikdo nepochybuje. Šanci dostanou určitě hned v prvním roce. Strome nabízí taktéž obrovskou dávku talentu, o triko Arizony Coyotes ale bude muset zabojovat.
Loni nasbíral v Erie Otters po boku McDavida 129 bodů (45+84) v 68 zápasech. Všeobecně se očekává, že z něj vyroste elitní centr NHL. Tak jednoduché to ale mít nebude. Nikde není napsáno, že sezónu začne i skončí v Arizoně. Reálně se může stát, že se bude muset vrátit k Erie Otters, kde by asi táhnul tým podobně jako loni McDavid, který už se k juniorům skoro určitě nevrátí.
„Není žádných pochyb o tom, že cítím, že na to mám,“ řekl Strome nhl.com. „Bude to samozřejmě náročný úkol se tam dostat, tolika osmnáctiletým klukům se to nepovedlo. Určitě se to povede McDavidovi. Já doufám, že budu další kluk, který zanechá stopu a pomůže Arizoně na vítěznou vlnu.“

Coyotes patřili loni ke zklamáním soutěže. Dokonce se spekulovalo o tom, že v závěru sezóny prohrávali schválně, aby si vylepšili pozici v draftové loterii. Kojoti byli druhým nejhorším týmem NHL, úplně nejhorším v Západní konferenci. Zlepšit se musí v obraně i v útoku.
Pokud by Dylan Strome prokázal, že má na první tým už v nadcházející sezóně, byla by to pro Arizonu cenná posila. Tým sice má v zásobě pár nadějných mladých útočníků, zlepšení ofenzivy ale bude úkol číslo jedna. V počtu vstřelených branek byla Arizona v minulé sezóně po Buffalu druhým nejhorším týmem ligy.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -