- Reklama -

McDavid by měl vyhrát Hart Trophy, říká Patrick Kane

- Reklama -

Dvaatřicetileté pravé křídlo Chicaga Blackhawks Patrick Kane si myslí, že by letošní cenu pro nejužitečnějšího hráče v základní části měl získat kapitán Edmontonu Oilers Connor McDavid. Řekl to poté, co byl dotázán, jak vidí své vlastní šance na vítězství letošní Hart Trophy.

„Nemyslím si, že by se letos kdokoliv byť jen přiblížil McDavidovi. Ční výrazně nad všechny ostatní, je jasně nejlepším hráčem ligy a jeho týmu se daří. Ale jinak je samozřejmě hezké slyšet, že se v souvislosti s Hart Trophy mluví i o mě. Znamená to většinou, že i váš tým je v dobré pozici ten rok,“ komentoval křídelník Chicaga boj o letošní Hart Trophy.

Connor McDavid letos vede produktivitu soutěže s 64 body (22+42), o osm bodů před svým spoluhráčem Leonem Draisaitlem. Ve Scotia North Division jsou Oilers zatím druzí o čtyři body za Torontem, to má však zápas k dobru.

Vyloženě špatně si nevede letos ani Chicago, které se drží na dostřel play-off, byť to vypadá, že se jim nakonec vzdaluje. Po předsezónních ztrátách, které čítaly mimo jiných třeba i dlouholetého kapitána Jonathana Toewse, se čekal větší ústup ze slávy.

- Reklama -

Že propad není tak velký, o to se zasloužil i americký útočník Kane, jenž v 39 zápasech nasbíral 49 bodů. V 32 letech tak evidentně nehodlá sundat nohu z plynu a stále se řadí mezi největší osobnosti současné NHL.

„Myslím, že bych mohl skórovat více. Připadalo mi, že si vytvářím spoustu šancí, snažím se týmu co nejvíce pomoci. Snažím se dělat své věci a lepšit se každým dnem. Jinak jsem se svojí hrou spokojený, jen bych rád střílel více branek,“ zhodnotil trojnásobný vítěz Stanley Cupu s Blackhawks.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -