- Reklama -

McDavid narazil na první překážku, zlomil si klíční kost

- Reklama -

V prvních vystoupeních po příchodu do NHL se trochu hledal, ale jakmile se Connor McDavid ve slavné lize rozkoukal, začal potvrzovat pověst jedničky draftu. Ve dvanácti říjnových zápasech zaznamenal osmnáctiletý mladík stejný počet bodů, což  mu vyneslo titul nejlepšího nováčka měsíce. Jenže přišlo utkání číslo 13 a vycházející edmontonská hvězda poznala i odvrácenou tvář hokeje.
McDavid si ve včerejším zápase s Philadelphií poranil rameno a podle trenéra Olejářů Todda McLellana i generálního manažera Petera Chiarelliho to s ním nevypadá nijak růžově.
„Právě ho vyšetřují doktoři. Jedná se o zranění v horní části těla a vypadá to na dlouhodobou absenci. Nějaký čas potrvá, než se vrátí,“ hlásil hned po utkání McLellan.
K nešťastné události došlo dvě minuty před koncem druhé třetiny. McDavid po průniku do útočného pásma po levé straně a střele na Michala Neuvirtha ztratil rovnováhu, spadl a vrazil do zadního mantinelu. Což by možná nevadilo, nebýt faktu, že na něho padl bránící Brandon Manning a došlo i ke kontaktu s Michaelem Del Zottem.
„Tlačil se tvrdě k bráně jako vždycky, najížděl z křídla ve velké rychlosti. Srazili se tam v rohu tři hráči, všichni spadli společně. Nejsem si jistý, jestli ztratil rovnováhu,“ viděl z lavičky kouč McLellan. „Bylo to nešťastné a pro kluka v jeho věku je velkým zklamáním, že je zraněný. Prožívá nováčkovskou sezónu, všechno se mu dařilo, chce být součástí party. Sice tu bude, ale nějakou dobu ne v dresu. Taky mám 19letého kluka a nedokážu si představit, jak by se cítil, kdyby byl první rok v NHL a hned se zranil.“


Zadáci Flyers možná nemají svědomí úplně čisté, ale na Manningovi bylo vidět, jak moc je mu líto, k čemu došlo.
„Byla to docela hektická přesilovka, šli na nás ve dvou proti dvěma a on najel trochu do strany. Otočil jsem se a Michael nás překřížil, vjel mezi nás. McDavid najel nešťastně do hrazení, nebyl schopný se chránit. Při pohledu na něj jsem si byl jistý, že jde o rameno nebo klíční kost.“
Aktualizace z večerních hodin:
Manning se nemýlil, Connor McDavid má opravdu zlomenou levou klíční kost. Podle GM Chiarelliho bude nutná operace a rekonvalescence potrvá řádově měsíce.
„Je to silný kluk, mentálně i fyzicky. Ještě pořád se vyvíjí a vrátí se ještě silnější,“ věří šéf Olejářů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -