- Reklama -

McDavidův premiérový gól zůstal ve stínu Spezzova hattricku

- Reklama -

Malou radost si udělal Connor McDavid v úterním utkání Edmontonu. Opěvovaný talent si ve svém třetím duelu v NHL připsal první bod a současně premiérový gól v National Hockey League, bohužel jeho týmu moc nepomohl. Oilers také třetí večer v probíhajícím ročníku odešli z ledu poraženi.
„Jsem hodně šťastný, je to úleva,“ oddechla si po své první trefě jednička posledního draftu. „Poslední dny to byl velký tlak, cítím se lépe.“
První branka Connor McDavida v NHL

Radost z banky talentovaného hráče měl také trenér Todd McLellan. „Connorova branka pro něj byla zaslouženou odměnou. Vím, že svíral svou hokejku už hodně pevně a jsme si jistý, že začínal cítit tlak, že se musí prosadit,“ vyjádřil pocity mladíka kouč.
Hrdinou zápasu se stal Jason Spezza, který nastřílel hattrick a významně tak pomohl domácímu Dallasu k výhře 4:2. Činil se také Kari Lehtonen, jenž při své letošní premiéře v bráně Stars pochytal 26 střel hostů. Nic to ale nebylo proti zápřahu Anderse Nilssona, na něhož vyslali hráči Dallasu 51 střel. 48 jich švédský gólman pochytal, za což byl vyhlášený třetí hvězdou zápasu.
Spezza se poprvé trefil v 18. minutě, když pokusem od mantinelu z těžkého úhlu nachytal Nilssona. Druhý gól už byl hodně důležitý. V 56. minutě za stavu 2:2 převzal Spezza puk mezi kruhy od Roussela a přesnou ranou naklonil skóre na stranu domácích. Druhou asistenci za zavezení puku si připsal Aleš Hemský. Hattrick zkompletoval dvaatřicetiletý Kanaďan minutu před koncem trefou do prázdné klece.
Hattrick Jasona Spezzy

Vítězný gól padl v důležitý okamžik. Krátce před ním totiž neproměnil velkou příležitost na druhé straně Nail Jakupov. Nedáš, dostaneš, platilo dokonale a vedení se pak ujali domácí.
„Udělali jsme jedno špatné rozhodnutí, které vedlo k brejkové situaci. Naštěstí Lehtonen vytáhl proti Jakupovovi asi nejlepší zákrok večera,“ ocenil svého brankáře trenér Lindy Ruff.
„Myslím, že jsme hráli dobře celých šedesát minut,“ řekl k utkání Jason Spezza. „Dva góly dali po tečích, ale nám se dařilo. Bavili jsme se o tom, že musíme vydržet. Odvedli dobrou práci, snažili se a udělali nám to těžší.“
Foto: Icon Sportswire
Sestřih z utkání

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -