- Reklama -

Medvědy nespasil ani návrat kapitána

- Reklama -

Hokejisté Bostonu zažívají mizerný start do nové sezóny National Hockey League, když prohráli všechny tři úvodní zápasy s výrazně negativním skóre 7:16. Navíc všechny zápasy ztratili na domácím ledě v TD Garden (Winnipeg 2:6, Montreal 2:4, Tampa Bay 3:6).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Z výsledkové mizérie je nevyvedl ani jejich obranný maják Zdeno Chára, jenž se v posledním duelu proti Lightning vrátil do sestavy poté, co vynechal většinu přípravného kempu vinou blíže nespecifikovaného zranění v horní části těla.
„Potřebujeme se zlepšit. Myslím, že musíme zapracovat na úplně všech aspektech naší hry,“ přiznal po zápase lídr Bruins, který byl na ledě u dvou inkasovaných branek.
Chára se při svém debutu v sezóně stal druhým nevytěžovanějším hráčem zápasu. Během dvaadvaceti střídání odehrál 21 minut a 27 sekund. Víc času strávil na hrací ploše pouze jen jeho spoluhráč Torey Krug (23:51).
„Pořád mluvíme o tom, jak je třeba být soustředění po celých šedesát minut, ale v reálu to pak vypadá tak na dvacet,“ nešetřil kritikou směrem do vlastních řad osmatřicetiletý rodák z Trenčína.
„Musíme se zaměřit na to, jak dělat na ledě v pravou chvíli ta správná rozhodnutí. Mám pocit, že to myslíme dobře, ale ne vždy to pak uděláme i ve hře a zbytečně si to potom komplikujeme,“ vykládal Chára.

Zámořští novináři byli samozřejmě zvědaví, jak se výkon slovenského obra líbil trenérovi Julienovi. „Hrál dobře. Moc toho v přípravě neodehrál, takže se to snažil na ledě moc nekomplikovat a dělal správná rozhodnutí. Byl jsem z jeho prvního zápasu příjemně překvapený,“ uvedl Julien na adresu svého svěřence. „Jsem rád, že ho máme zase k dispozici,“ dodal.
Návrat kapitána uvítali i spoluhráči. „‚Z‘ je naším lídrem na ledě i mimo něj. Mladí obránci toho mohou od něj hodně pochytit už jen jeho sledováním. Jak pracuje s pukem, jak si vytváří na ledě místo, spoustu detailů, které zvládá mimořádně skvěle. Pokud bych byl obráncem, sledoval bych ho sakra zblízka,“ řekl útočník Chris Kelly.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -