- Reklama -

Megatrejd! Giroux směřuje na jih

- Reklama -

Philadelphia poslala v rámci výměny kanadského forvarda Claudea Girouxe na Floridu.
Kromě něj putovali stejným směrem i útočníci Connor Bunnaman a German Rubcov. Florida za ně obětovala 23letého forvarda Owena Tippeta a volby v prvním kole draftu 2024 anebo 2025 a volbu ve třetím kole 2023. Flyers si ponechali 50 procent sumy z Girouxovy smlouvy.

Girouxovi končí po sezóně 2021/22 osmiletá smlouva a stane se nechráněných volným hráčem.

Giroux se už vícekrát vyjádřil, že má zájem hrát v týmu s velkou šancí na Stanley Cup. S Flyers se dostal nejdál v ročníku 2009/10, ve kterém ve finále podlehli Chicagu. Zámořská média informovala o zájmu Colorada, které vede Západní konferenci. 34letý Kanaďan ale zamířil k lídrovi Východní konference.

Giroux odehrál v dresu Flyers celou dosavadní kariéru v NHL. V základní části nastoupil do 1000vky utkání, ve kterých nasbíral 900 bodů (291+609). V play-off přidal v 85 střetnutích bilanci 25+48. Od roku 2013 byl kapitánem Flyers.

- Reklama -

Pro Floridu se jedná o druhou významnou transakci přestupového období, když klub nedávno angažoval kanadského obránce Bena Chiarota z Montrealu (čtěte ZDE).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -