- Reklama -

Měj se, kamaráde. Pastrňák se rozloučil se svým mentorem Milanem Lucicem

- Reklama -

26. června 2015 si mnozí fanoušci Bruins označí ve svém kalendáři jakožto „černý pátek.“ Toho dne totiž jejich mužstvo opustil talentovaný obránce Dougie Hamilton a stejný osud stihl i vyhlášeného bouřliváka Milana Lucice.
Kanadský útočník hájil dres Bostonu osm let. V roce 2011 dopomohl americkému klubu k prvnímu Stanley Cupu po dlouhých 39 letech. Není se tedy čemu divit, že jeho odchod oplakávají nejenom fanoušci, ale těžce se s ním smiřují i samotní hráči Medvědů.
Mezi ně se řadí i mladý český útočník David Pastrňák. Ten se v sobotu na Twitteru symbolicky rozloučil se svým spoluhráčem z formace a popřál mu vše nejlepší v jeho novém působišti, Los Angeles. Kings jsou shodou okolností teprve druhý tým v NHL, jehož dres sedmadvacetiletý Kanaďan oblékne.
Devatenáctiletý Pastrňák odehrál ve své premiérové sezóně celkem 46 utkání, většinu z nich právě po boku Milana Lucice. V několika utkáních se k nim přidal i další český forvard David Krejčí, který však po většinu roku bojoval se zdravotními problémy. Úderné duo Pastrňák-Lucic tak nejčastěji doplňoval další mladík Ryan Spooner.
Oba tak využili bohatých zkušeností svého kanadského kolegy, aby o sobě dali vědět celému hokejovému světu. Pro příští sezónu si budou muset najít jiného mentora.


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -