- Reklama -

Michálek pomohl gólem a proměněným nájezdem k výhře Ottawy, mezi střelci také Pastrňák, Židlický a Nestrašil

- Reklama -

Hokejisté Ottawy ztratili v nedělním utkání proti Calgary čtyřbrankový náskok, nakonec však zvítězili 5:4 po samostatných nájezdech. Senátoři i s přispěním branky Milana Michálka vedli po dvou třetinách 4:0 a zdálo se, že je o vítězi zápasu rozhodnuto. Hosté ale v rozmezí 47. až 58. minuty vstřelil čtyři góly a vynutili si prodloužení. Dva puky poslal za záda Craiga Andersona Kris Russell, jemuž v obou případech asistoval Jiří Hudler.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ani nastavení vítěze nepřineslo a zápas dospěl až k diváky oblíbeným samostatným nájezdům. O výhře Ottawy rozhodl v šesté sérii Erik Karlsson, z jeho spoluhráčů se prosadili i Kyle Turris a Michalek. Na straně poražených Flames udrželi pevné nervy i ruce pouze Johnny Gaudreau a Hudler. Senátoři jsou na desátém místě tabulky Východní konference s pětibodovým odstupem na osmý Boston, který včera porazil Detroit 5:3.
O osudu odpoledního duelu v TD Garden rozhodli speciální formace domácího celku. Brad Marchand i Daniel Paille (2+0) se přitom trefili při vlastním oslabení, talentovaný forvard David Pastrňák zužitkoval přesilovou hru, když v polovině první třetiny umístil svou ránu z levého kruhu do protilehlé šibenice svatyně Jonase Gustavssona. Švédský gólman se zranil a v závěru druhé třetiny ho vystřídal Jimmy Howard. Kouč Mike Babcock po utkání řekl, že Red Wings plánují povolat českého gólmana Petra Mrázka z farmy v Grand Rapids. Třetí gól Detroitu vstřelil Marek Židlický.
Zajímává hokejová podívaná se včera odehrála v Raleighu. Utkání mezi Carolinou a Edmontonem přineslo především střelecké dostihy domácího Eliase Lindholma a útočníka Oilers Ryana Nugenta-Hopkinse. Oba se blýskli hattrickem a podíleli se i na dalších gólech. Vítězem se stal Lindholm, který pěti body přispěl k výhře Hurricanes 7:4.
Vidět byli i jeho spoluhráči Alexander Sjomin a Eric Staal. Prvně jmenovaný vstřelil dvě branky, včetně té rozdílové, Staal si připsal čtyři asistence. Jednou se trefil do černého Andrej Nestrašil, Michal Jordán zaznamenal jednu přihrávku. Hrdina kanadského klubu Nugent-Hopkins dokončil zápas se třemi góly a jednou přihrávkou, výborně mu sekundoval Jordan Eberle (1+2).
Oslavu dvacetiletého výročí zisku prvního Stanley Cupu v historii klubu zvládli hokejisté New Jersey na jedničku, když v neděli porazili Philadelphii 5:2. O triumf Devils se dvěma góly přičinil Adam Henrique, gól a asistenci zaznamenal Stephen Gionta, Steve Bernier přihrál na tři branky a gólman Keith Kinkaid si při svém prvním startu od 21. února připsal 25 zákroků. Jednou přihrávkou se zviditelnil Patrik Eliáš.
Noční klání v chicagském United Center mezi Blackhawks a New Yorkem Rangers ovládli brankáři Corey Crawford a Cam Talbot, kteří během základní hrací doby ani jednou neinkasovali. Jediná branka duelu přišla v 32. sekundě prodloužení poté, co se dokázal prosadit Derick Brassard a rozhodl o výhře Jezdců 1:0. Talbot kryl 29 střel a své letošní statistiky si vylepšil o pátý shutout.
Hokejisté Colorada zdolali Minnesotu 3:2 a ukončili její sérii pěti výher. Brankou a přihrávkou se o úspěch Avalanche zasloužili Gabriel Landeskog a Zach Redmond. Výborný výkon předvedl gólman Lavin Semjon Varlamov, který zneškodnil 29 z 30 střeleckých pokusů Wild. Bohužel se ale zranil a necelých šest minut před koncem ho vystřídal Reto Berra.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -