- Reklama -

Mike Ribeiro čelí obvinění z napadení chůvy

- Reklama -

Kanadský útočník Mike Ribeiro, jenž v současnosti hájí barvy týmu Nashville Predators, musí řešit problém, který má k hokejové tématice hodně daleko. Zkušený centr i jeho manželka totiž čelí obvinění bývalé rodinné chůvy z fyzického napadení, ke kterému mělo dojít v roce 2012. Opora Predátorů ale veškerá obvinění odmítá.
Do soudního spisu měli možnost nahlédnout novináři americké stanice TMZ Sports. Podle jejich názoru však žaloba neobsahuje žádné konkrétní informace, které by přesně nespecifikovaná zranění chůvy dávaly do přímé spojitosti s Ribeiriho rodinou.
Na dotaz, proč se žalobkyně neobrátila na soud už dříve, odpověděl její právní zástupce, že po údajném sexuálním napadení byla žena příliš vyděšená a bála se oslovit příslušné úřady.
Žaloba, jež byla u federálního soudu v Texasu podána 24. července minulého roku, viní také Ribeiriho manželku, kterou chůva obvinila z nevhodných poznámek a verbální hrozby. Obžaloba od talentovaného forvarda požaduje odškodné přesahující částku jednoho milionu dolarů.
Právník hokejistovy rodiny vydal koncem týdne krátké prohlášení, ve kterém stojí: „Mohu pouze říci, že rodina mého klienta bude proti tomuto obvinění rázně bojovat a to i v době, kdy se Mike musí plně soustředit na svou roli v Predators, kteří letos mají velmi opodstatněné ambice pro zisk prvního Stanley Cupu v historii týmu. Budeme se bránit a doufám, že pravdivá fakta o této kauze nakonec vyjdou najevo.“
K údajnému napadení mělo sice dojít v době, kdy Ribeiro oblékal dres Dallasu a poté Washingtonu Capitals, ale i současný zaměstnavatel z Nashvillu se rozhodl vyjádřit svému klíčovému hráči veřejnou podporu.
„Mike k celému případu uvedl, že veškerá obvinění jsou absolutně neopodstatněná a je připraven se bránit všemi dostupnými právními prostředky. Vedení Nashvillu za členem svého týmu stojí, ale další průběh právního procesu nebude komentovat,“ uvádí se v oficiálním prohlášení Predators.

Pětatřicetiletému Ribeirovi se po loňském přestupu z Arizony začalo opět dařit a v Nashvillu zatím prožívá výbornou sezónu. Šéfuje první formaci, kde mu na křídlech sekundují Filip Forsberg s Jamesem Nealem a z dosavadních 66 odehraných zápasů má na kontě 53 bodů za 13 gólů a 40 asistencí.
Skvělou formu kanadského útočníka samozřejmě plně využívá kouč Peter Laviolette, což dokládá Ribeiriho čas strávený na ledě – průměr 18 minut a 45 vteřin na zápas z něj dělá nejvytíženějšího centra týmu.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -