- Reklama -

Milbury to zase přehnal: Perryho bych zranil

- Reklama -

V době aktivní hráčské činnosti si Mike Milbury vysloužil přezdívku „Šílený Mike“, po usednutí do křesla generálního manažera NY Islanders dodal svým kritikům další argumenty někdy velice nestandardními výměnami. Z role kontroverzní postavy hokejového světa nevystoupil 62letý muž ani poté, co začal pracovat jako televizní komentátor. Jeho středeční vystoupení ve vysílání NBC přineslo další důkaz.
Během přestávky třetího zápasu Tampy Bay s NY Rangers rozebírali hosté ve studiu i druhou sérii mezi Anaheimem a Chicagem, konkrétně výkony nejproduktivnějšího muže letošního play off Coreyho Perryho. A z Milburyho úst vyšla slova, která především v Kalifornii vyvolala pozdvižení.
„Kdybych já hrál proti Perrymu, zřejmě bych se ho snažil zranit nějakým velice bolestivým a trvalým způsobem. A myslím, že zbytek ligy to cítí stejně,“ pronesl Milbury.
Bývalý zadák Bostonu, jenž během jedenácti sezón v NHL nasbíral 1552 trestných minut, to pochopitelně myslel v nadsázce. Když vzápětí rozebíral Perryho gólovou akci z druhého utkání s Blackhawks, uzavřel své hodnocení slovy, že by „Perryho chtěl mít ve svém týmu“, jenže vyřčené už nešlo vzít zpět. A reakce na sebe nenechala dlouho čekat.
„Sice jsem ten rozhovor neviděl, ale vytočilo mě to. Takovéhle věci by se neměly brát na lehkou váhu,“ ozval se Perry. „Jak by se cítil, kdyby někdo řekl něco o jeho dítěti? To je moje reakce, víc neřeknu.“
Producent společnosti NBC Sam Flood ihned přispěchal s ujištěním, že celou záležitost s Milburym probral. „Mluvil jsem s ním a řekl mu, že i když to bylo vyřčeno s nadsázkou a v kontextu, který později vyzněl jako kompliment, měl by volit jiná slova. Mike to chápal.“
Vedení NHL se k záležitosti nemíní vyjadřovat, rozdmýchávat konflikt nechtěl ani trenér Kačerů Bruce Boudreau. „Takhle dneska televize fungují, ale já jsem opravdu šťastný, že Corey Perryho je v mém týmu,“ řekl jen.
Obsáhlejší vyjádření poskytl tisku pouze kapitán Ducks Ryan Getzlaf.
„Všichni víme, co se Milbury snažil říct, ale takhle to říkat neměl. Tohle by neměl říkat o nikom, nic takového nikomu nepřejete. Jsem ji jistý, že sám z toho nemá dobrý pocit. Udělal chybu přímo v živém vysílání,“ připomněl Getzlaf. „Ani já ale nemůžu říct, že jsem v životě neudělal žádnou chybu.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -