- Reklama -

Miluju to tady a rád přijedu zase, zářil dvougólový Travis Konecny

- Reklama -

Když s ním náš redaktor v pátek ráno hovořil, mluvil Travis Konecny o tom, jak moc se na večerní zápas, první v nové sezóně, těší. Přál si hlavně, aby se Letcům podařilo vstoupit do sezóny vítězně. To se nakonec povedlo.



A hráč s číslem jedenáct na zádech se o to sám významně přičinil dvěma góly. Nejprve v sedmé minutě otevřel skóre zápasu, ve 39. minutě pak zvyšoval vedení Flyers na 3:1. Zejména jeho druhá trefa byla výstavní, když si pohrál s velezkušeným obráncem Duncanem Keithem a backhandem parádně poslal puk pod horní tyč Crawfordovy branky.
„On tam na chviličku zaváhal a já toho využil. Abych byl upřímný, snažil jsem se prostě jen vystřelit na vzdálenější tyč. Byla to jedna z těch střel, u kterých máte štěstí,“ popisoval se zbytečnou skromností svou druhou trefu.
Fanshop týmu
Zápas i celá akce NHL Global Series ho nadchla. „Byla to výborná zkušenost, hlavně pro Jakea to bylo něco speciálního, ale pro mne taky. Měl jsem tu tátu a dědu. Myslím, že pro tento sport je to perfektní,“ rozpovídala se první hvězda zápasu.
Při dotazu, zda by se do Prahy chtěl někdy vrátit a zahrát si tu znovu, vůbec nezaváhal. „Jasně. Miluju to tady,“ vypálil bez rozmýšlení.
Jak zápas prožíval přímo na ledě? „Cítil jsem se dobře. Chci hlavně ukázat trenérům a spoluhráčům, že se na mne mohou spolehnout v různých situacích,“ řekl ke svému dvougólovému představení. „Rozhodně je to dobrý začátek,“ dodal.
„Chci hrát, jak nejlépe dovedu, a dělat na ledě správné věci. Pro své spoluhráče z útoku, pro celý tým i trenéry. Máme tu nové kouče, pár nových kluků a všichni jsme se na sezónu těšili. Je to vzrušující,“ dodal.
„Fanoušci byli super,“ pochválil také diváky. Na dotaz, zda na Voráčkovi pozoroval před zápasem nebo během něj nějakou nervozitu, s úsměvem odpověděl: „Jake není nikdy nervózní. Někdo sice může říct, že dnes nebodoval, ale odvedl pro nás spoustu práce. Hrál opravdu dobře. Po závěrečné siréně měl vážně velkou radost.“
Hrdina pražského zápasu si ale uvědomuje, že jedna výhra sezónu nedělá. „Teď nás čeká cesta domů a musíme se připravit na další zápas,“ zakončil své povídání Travis Konecny.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -