- Reklama -

Mise NHL začíná. Francouz hledá v zámoří zaměstnavatele

- Reklama -

Pavlu Francouzovi skončila sezóna. Čeljabinsk podlehl v semifinále KHL Kazani jednoznačně 0:4 na zápasy a český gólman se tak může plně věnovat své vysněné misi, na jejímž konci by měla být pozvánka do některého z klubů National Hockey League.
„Pavel opouští Traktor, jeho kontrakt s čeljabinským klubem skončí 30.dubna,“ cituje hráčova agenta Roberta Spálenku ruský portál championat.com. „Chce si otestovat schopnosti v NHL. V Severní Americe je o něj zájem, takže budeme jednat. Je to primárně jeho přání,“ prozradil Spálenka brankářovy plány na léto.


Jeho odchod z Ruska deklaroval i kouč Traktoru Anvar Gatijatulin: „Pavlovi chci obzvlášť poděkovat…Přeji mu, aby se tam prosadil. Má k tomu všechny předpoklady.“
Sedmadvacetiletý Francouz musel v Čeljabinsku dlouho bojovat o místo s Vasilijem Demčemkem. Roli týmové jedničky plnohodnotně přebral až v aktuálním ročníku, když v základní části odchytal 35 utkání s úspěšností zákroků 94,6 procent. Nyní se rozhodl s klubem neprodloužit smlouvu a splnit si svůj velký sen.
Držitel extraligového titulu s Litvínovem z roku 2015 má za sebou i bohatou reprezentační minulost – čtyřikrát se objevil na mistrovství světa (2013, 2014, 2016, 2017) a zazářil také na nedávných Hrách v Koreji. Nyní se chystá pomoci národnímu týmu na světovém šampionátu v Dánsku.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -