- Reklama -

Mission impossible začíná. Chicago se pokusí obrátit sérii s Nashvillem

- Reklama -

Největším překvapením prvního kola vyřazovacích bojů je série mezi Chicagem Blackhawks a Nashvillem Predators. Nikdo nečekal, že se Černí Jestřábi, suverén Západní konference, octnou po třech zápasech na pokraji vyřazení.
Čtvrteční souboj na ledě Predátorů se dá pro Chicago shrnout do jediné věty – přežij, nebo zemři. Blackhawks se pokusí do kronik NHL zapsat jako pátý tým, který obrátí sérii ze stavu 0:3. Tato zdánlivě nesplnitelná mise bude hodně záviset na Patricku Kaneovi, lídrovi všech ofenzivních statistik mužstva v základní části.
„V této fázi sezony potřebujete, aby vaši nejlepší hráči vystoupili do popředí a opravdu byli nejlepšími. Jak se během play-off posunujete dál, vidíte velké hráče, jak zintenzivní a rozhodují zápasy. Pokud jste v takové situaci jako my, musí to být top hráči, kteří převezmou vedení,“ tvrdí Kane.
Chicago trápí produktivita. Ve dvou domácích zápasech vyšlo gólově naprázdno, v Nashvillu se prosadilo pouze dvakrát.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Osmadvacetiletý forvard zaznamenal ve třetím zápase proti Nashvillu svůj jubilejní padesátý gól v play-off.
Kromě toho odehrál 28 minut a 25 vteřin, což bylo po obránci Duncanu Keithovi (32:27) nejvíce z celého týmu. Z 36 střel, které Chicago vyslalo na Pekku Rinneho, jich měl devět na starosti on.
„Kane je mužem, kterého musíte ocenit za to, že chce být neustále na ledě. Chce puk a ze spoluhráčů dělá lepší hokejisty. Je hrozbou pro soupeře tím, jak si drží puk při průniku do útočného pásma. Myslím si, že disponuje spoustou vlastností, které protivníky znepokojují.“
„To, že tak často hraje, je pro nás velkou výhodou, a když se vrací na lavičku, říkám si, že jestli naskočí do každého druhého střídání, bude v pořádku. Když si budu myslet, že možná na to nebude mít, zeptám se ho. Nepamatuju si, že by jednou či dvakrát odmítl nastoupit. V 99,5 procentech případů jde na led,“ oceňuje Kanea trenér Chicaga Joel Quenneville.
Kaneův padesátý gól v play-off

„Když se naskytne příležitost, jako v posledním duelu, chci víc držet puk. Jak série pokračuje, žádám o něj víc a víc. Snažím se k puku dostat, jak nejčastěji to jde, vytvářet dobrou hru, být dobrým spoluhráčem a hrát týmově.“
„Podle mě je důležité, abyste se v momentě, kdy jste na ledě, cítili ohledně svých schopností sebevědomě,“ říká Kane.
Do série s Nashvillem by dnes poprvé mohl naskočit český obránce Michal Kempný, který na středečním tréninku nastoupil po boku Brenta Seabrooka namísto Johnyho Oduyi. Na posile z Dallasu se podepisují dvě delší absence z průběhu sezony zapříčiněné zraněním kotníku.
„Myslím si, že Kempný prožívá skvělou sezonu na to, že je tu prvním rokem. On a Seabrook spolu hráli velmi dobře během základní části. Nepochybuju, že bude nadšený, pokud se vrátí zpátky do sestavy,“ tvrdí švédský bek Niklas Hjalmarsson.
Kane: „Musíme se pokusit soustředit jen na následující zápas, nikoli celkový stav.“

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -