- Reklama -

Mistr zužitkovaných odrazů. Kubalík našel v Chicagu své místo

- Reklama -

Fanshop týmu
Série čtyř domácích utkání skončila pro Blackhawks smíšenými výsledky, po kterých by si mužstvo rozhodně přálo více výher. Pro Dominika Kubalíka však byla fantastická.
Český útočník, který zažívá svou první sezónu v NHL, skóroval ve všech čtyřech zápasech a během sobotní výhry 4:2 nad Anaheimem se trefil rovnou dvakrát.
Jeho obě branky zhlédněte na videích níže:


„Pokud se podíváte na jeho góly, budete překvapeni, kolik z nich dá jenom proto, že byl u brány, prostě tam stál,“ okomentoval Kubalíkovy úspěchy hlavní kouč Chicaga Jeremy Colliton. „Puk se k vám dostane odrazem nebo skončí u vás. To je jedna z věcí, které mu letos skutečně pomáhají.“
24letý rodák z Plzně je nyní s 16 góly spolu s Victorem Olofssonem z Buffala nejúspěšnějším střelcem mezi nováčky. Forvard Sabres je ale vinou zranění od 2. ledna mimo hru a vrátit na led by se měl až v polovině února.
Kubalík v sobotu dokonce pošilhával po hattricku, v posledních sekundách ale nedokázal trefit prázdnou bránu. „Třásl jsem se, byl jsem nervózní, podruhé jsem to chtěl nahrávat, protože jsem úplně ztratil sebedůvěru,“ řekl po utkání s úsměvem na rtech.
Číhání v předbrankovém prostoru si ale naopak očividně užívá.
„Snažím se na tom pracovat během každého tréninku,“ cituje Kubalíka Ben Pope z deníku Chicago Sun-Times. „Kluci je nazývají šmudly, já si ale myslím, že takovéto góly jsou nejlepší. Když tam stojíte a puk k vám přiskočí, už jen stačí jej poslat domů. Nevím, ale mně se to líbí.“


Kubalík nastupuje v poslední době převážně v prvním útoku s Patrickem Kanem a Jonathanem Toewsem a je si plně vědom, jak z této spolupráce čerpá.
„Pro mě je úžasné, že můžu hrát s takovými hráči. Užívám si to s nimi. Snažím se dělat svou práci a všechny věci, které nám přinášejí úspěch. Myslím, že se nám to daří. Jako lajna hrajeme dobře, hodně času trávíme v útočném pásmu a dost střílíme,“ uvedl rozradostněný Kubalík, který ještě loni působil v nejvyšší švýcarské soutěži.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -