- Reklama -

Mistrovství světa mezi pouštěmi? Arizona šokovala svým návrhem

- Reklama -

O Arizoně se v souvislosti s NHL mluví jako o sportovním i marketingovém debaklu vedení ligy. Snaha importovat sport, který je populární v Kanadě a na severovýchodě Států, do pouštní oblasti nedaleko Phoenixu se ukázala být značně naivní. Minulou sezónu si během základní části našlo do stadionu v Glendale cestu v průměru jen 13 775 diváků, nejméně z celé soutěže. Po 26 domácích zápasech sezóny 2014/15 je situace ještě žalostnější – Gila River Arena (na titulní fotografii) bývá zaplněná jen ze 76 % své kapacity a od posledního místa v tabulce návštěvnosti ji s 13 065 diváky zachránil jen větší zmar Floridy (10 525) a Caroliny (12 522).


Novinky ze světa NHL naleznete také na našem Facebooku a Twitteru.


Majoritní vlastník Coyotes Andrew Barroway se však nevzdává a spekulace o stěhování celku do hokejově přívětivější oblasti přebil zprávou o snaze pořádat mistrovství světa juniorů 2018.
Během Utkání hvězd v Columbusu se sešel s představiteli USA Hockey, organizace, jež dostala šampionát ve zmíněném roce na starost, aby jim představil své plány na hostování tohoto prestižního turnaje. Schůzky se zúčastnil i prezident klubu Anthony LeBlanc. „Může to pro nás být veliká příležitost,“ prohlásil LeBlanc pro klubové stránky Coyotes. „Arizona je ideálním trhem pro konání takovéto události. Přijede sem spoustu turistů a myšlenka zajet si na týden do Arizony sledovat hokej nezní vůbec špatně.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Zájem pořádat šampionát hráčů do 20 let projevily také celky Buffala, Detroitu, Pittsburghu, Tampy Bay a – zadržte dech – Floridy. Panthers jsou na tom s návštěvností dlouhodobě velmi nelichotivě. V říjnu dokonce pokořili smutný klubový rekord, když zápasu proti Ottavě přihlíželo jen 7 311 fanoušků, nejméně v historii organizace (o diváckém debaklu čtěte více zde).
Pro následující dva ročníky jsou již místa konání mistrovství světa juniorů zamluvena pro Finsko (2016) a Kanadu (2017). V USA se budou za tři roky hokejové naděje z celého světa prohánět už pošesté. V minulosti okusili led v Minneapolis (1982), Anchorage (1989), Bostonu (1996), Grand Forks (2005) a Buffalu (2011).
Titulní foto: Ken Lund

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -