- Reklama -

Mladí útočníci Zacha a Bratt si v kempu New Jersey říkají o větší šanci

- Reklama -

Nejjednodušší věc ohledně Pavla Zachy je zapomenout na to, kolik mu je let. Český útočník vstupoval minulou sezónu do NHL jako teenager, bylo mu teprve 19. Teď je o rok starší, ale pořád je těžké říct, že je dospělý. Hokejově určitě vyspěl, což je vidět na ledě a mimo něj.
Svůj pokrok ukazuje každý den v tréninkovém kempu Devils. Se spoluhráči z útoku Jesperem Brattem a Drewem Staffordem zařídili vítězný gól v sobotním zápase v Prudential Centeru proti New York Rangers. New Jersey vyhrálo 2:1.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je to víc takové, že mám v šatně víc přátel,“ raduje se český forvard. „S každým si popovídám. Jsem daleko šťastnější, že sem patřím. Neostýchám se mluvit s jakýmkoli hráčem. Nejlíp se mi hraje, když jsem v pohodě a hokej je pro mne zábavou, právě tak to teď mám. Snad to všem ukazuju.“
Vítězný gól proti Rangers přišel v čase 13:24 třetí třetiny. Zacha přihrál Brattovi, který poslal puk Staffordovi, jenž zápěstím prostřelil Brandona Halversona. Už předtím o zápas dřív se Zacha sám prosadil krásnou tečí Staffordova bekhendového nahození, kterou šikovně usměrnil puk za záda Henrika Lundqvista.
Trenér New Jersey uvažuje, že Zachu letos víc využije, spatřuje v něm hráče, který by mohl nahradit Travise Zajaca, jenž bude kvůli zranění mimo hru až půl roku.
Embed from Getty Images
„Vyřešil si, jakým chce být hráčem,“ myslí si o Zachovi brankář Cory Schneider. „Jakým typem hráčem bude? Bude velkým power forvardem? Centrem? Umí všechno, jen to chce trochu času. Myslím, že hledá svou identitu. To přijde se zkušenostmi a věkem. Je snadné zapomenout, jak mladý stále je. Bude důležitou součástí našeho týmu, aspoň doufám, pokud všechno půjde, jak se očekává.“
Jesper Bratt ještě takové ambice nemá, přesto je dalším příjemným překvapením na kempu Devils. Devatenáctiletý Švéd má za sebou dvě sezóny mezi dospělými ve Švédsku, loni nasbíral v barvách AIK ve 46 utkáních 22 bodů (6+16). Ve čtvrtek proti Montrealu (4:1) střílel čtvrtý gól do opuštěné brány. Mladý Švéd šel loni na draftu na řadu až v šestém kole a teď nečekaně přiostřil konkurenci v kádru Devils.
„Nemyslím teď na to, jestli se dostanu do finální sestavy,“ odmítá tlak na svou osobu Bratt. „Snažím se jen být tak dobrý, jak mohu být. Jestli se dostanu do konečné sestavy nebo ne, to bude trenérovo rozhodnutí. Já se o to musím každý den snažit,“ věří v šanci talentovaný křídelník.
Branka Pavla Zachy

Asistence Pavla Zachy u rozdílové branky Drewa Stafforda

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -