- Reklama -

Modlím se k hokejovým bohům, říká Brent Burns, jenž stále čeká na první kanadský bod

- Reklama -

V základní části byl nezastavitelnou ofenzivní silou Sharks. Brent Burns vedl s 76 body kanadské bodování mužstva, nejlepší byl také jako nahrávač se 47 asistencemi a s 320 střeleckými pokusy byl i nejaktivnějším střelcem. Po třech zápasech prvního kola v play off ale zeje na jeho kontě kanadských bodů nula. Dvanáct střel na bránu soupeře zatím k ničemu nevedlo.
Také v loňských vyřazovacích bojích patřil k tahounům San Jose. Burns nasbíral v minulé sezóně 24 bodů (7+17), Žraloci tehdy došli až do finále, kde podlehli Tučňákům z Pittsburghu. Po pondělním tréninku přiznal, že v play off se body sbírají hůř a začíná vyhlížet pomoc shora.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Modlím se k hokejovým bohům,“ řekl Burns. „Tohle je play off. Tak je to každý rok. Je těžké něco vytvořit. Samozřejmě, sedíme hodně u videa, zaměřujeme se na klíčové věci. To samé dělají oni. Taky toho zatím moc nevytvořili.“
Burns zřejmě naráží na to, že Oilers vyhráli třetí zápas těsně 1:0. Ve druhém vyhráli 2:0. Dohromady dali Olejáři ve třech utkáních jen pět branek. Stačí to na vedení 2:1. Sharks uspěli v prvním duelu 3:2, od té doby neskórovali.
„Myslím, že oba týmy hrají hodně úzkostlivě, není tam moc vyložených šancí. Jen malé odrazy. Musíte za těmi odrazy jít a musíte být pořád sebevědomí,“ říká pilíř obranných řad San Jose.
Kamarád z obrany Paul Martin je přesvědčený, že se hráči Edmontonu na Burnse speciálně soustředí. „Jsem si jistý, že jejich trenérský štáb a všichni ostatní ho sledují, na Brenta se zaměřují. Ví, že má dobrou střelu a je schopný ji vyslat správným směrem. Hrají na něj vysoko a drží ho daleko od středu hřiště, odkud se nejlépe střílí.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Ani Žraloci však hlavní hvězdy svého soupeře nešetří. Connor McDavid, se 100 body lídr kanadského bodování po základní části, se zatím dostal k jedinému gólu v oslabení. „Limitujeme ho,“ přiznal Peter DeBoer. „Oni dělají Burnsovi to samé. Když se na něj soustředí, musí za něj odvést práci někdo jiný.“
V Edmontonu zastoupil McDavida ve třetím zápase Zach Kassian, který využil příležitosti a jedinou přesnou trefou rozhodl zápas. Trefil se také ve druhém duelu. V San Jose by se něco podobného čekalo například od Joe Thorntona nebo Logana Couturea. Thornton ale vynechal konec základní části a nehrál ani v prvních dvou utkáních série. Také Couture Žralokům na konci základní části v sedmi zápasech chyběl a teprve se dostává po pauze do tempa.
„Myslím, že byl skvělý,“ řekl trenér k Thorntonově debutu ve třetím zápase letošního play off. „V úvodu utkání bylo vidět, jak moc je pro nás důležitý. Jak pokračoval zápas, trochu uvadl, ale to je normální. On i Logan se budou v každém dalším zápase zlepšovat. Jsou to naši klíčoví hráči,“ věří kouč, že náhrada za pečlivě střeženého Burnse se brzo najde.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -