- Reklama -

Montreal spasili sváteční střelci, série s Tampou pokračuje

- Reklama -

Ve střeleckých tabulkách Habs po základní části je najdeme daleko za největšími oporami týmu. V play off se až do včerejška netrefili. V sobotním zápase s Lightning ale vybojovali svému týmu další život. Montreal zvítězil 2:1 po trefách Devantea Smith-Pellyho a P.A. Parenteaua a zkorigoval stav série na 2-3.
„Ukázalo se, že každý v mužstvu může vystoupit do popředí,“ chválí spoluhráče elitní kanonýr Max Pacioretty. „P.A. měl hodně šancí, takže je skvělé, že za ně byl odměněn. Je důležitou součástí našeho týmu. Jsme šťastní, že zlomil střeleckou smůlu, stejně jako Devo.“


Rozpis a výsledky play off


Smith-Pelly otevřel skóre v 10. minutě ostrou střelou zápěstím z vrcholu levého kruhu, která vylétla z brány tak rychle, že sudí se šli o gólovém výroku raději poradit ještě s kolegou u videa. Festival domácích příležitostí pokračoval i po přestávce, kdy se při dvou přesilovkách třikrát rozezvučely tyčky za zády Bena Bishopa.
„Už bylo otravné poslouchat pořád cink, cink, cink. Přesilovky jsme ale z našeho pohledu sehráli dobře, dali nám potřebný impuls. Mohli jsme skórovat, mohli jsme soupeře zranit, ale bylo potřeba takhle pokračovat,“ komentoval počínání svých svěřenců montrealský kouč Michel Therrien.
Branky se ale nakonec ve třetí třetině dočkali nejprve hosté, v 50. minutě se podruhé v sérii prosadil kapitán Blesků Steven Stamkos. Ve skrumáži před Careym Pricem dorazil střelu Antona Stralmana.

„Ze tří gólů, které dnes padly, neměli brankáři ani jednou šanci jim zabránit. Tady vidíte, jak je těžké je překonat,“ konstatoval trenér Lightning Jon Cooper.
Nerozhodný výsledek vydržel šest minut, potom se k velké radosti montrealské lavičky konečně jeden puk od tyče odrazil tím správným směrem. „Byl to instinkt, snažil jsem se najít si volné místo,“ popisuje Parenteau, jak se ocitl mezi kruhy, kde ho našla Subbanova přihrávka. „Snažil jsem se překvapit gólmana rychlou střelou, myslím, že ji neviděl.“
V prvním kole vedl Montreal nad Ottawou 3-0 na zápasy, ale další dvě utkání prohrál a o svém postupu rozhodl až v šestém zápase. Tentokrát jsou Canadiens v opačné situaci, snaží se sesadit z koně hokejisty Tampy.
„Jestli je teď na nás větší tlak, abychom zvítězili?“ táže se spolu s novináři Jon Cooper. „Ptali jste se takhle trenéra Therriena, když prohráli druhý zápas s Ottawou? Ať už odpověděl jakkoliv, já bych odpověděl stejně.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -