- Reklama -

Montreal vyhodil trenéry

- Reklama -

Canadiens propustili ze svých služeb hlavního kouče Claudea Juliena spolu s jeho asistentem Kirkem Mullerem. Dočasným hlavním trenérem byl jmenován Dominique Ducharme, kterého doplní Alex Burrows.

Luke Richardson a Stéphane Waite zůstávají v trenérském štábu i nadále.

Montreal začal tento ročníku s bilancí 7-1-2, z posledních osmi klání má ale jen dvě výhry.

60letý Julien byl v pátém roce svého druhého angažmá u Habs. Montreal koučoval také v letech 2002 až 2006. Během osmi sezón v klubu zaznamenal bilanci 201-175-10-50.

- Reklama -

Největšího úspěchu dosáhl v roce 2011, kdy dotáhl Boston ke Stanley Cupu. V počtu výher mu v historických kronikách patří mezi kouči 13. místo.

47letý Ducharme strávil poslední dvě sezóny u Canadiens jako asistent. Předtím působil deset let jako trenér v QMJHL. Zkušenosti má také z mezinárodní scény, když jako hlavní kouč vedl Kanadu na MS juniorů 2017 a 2018. Získal zlato a stříbro.

 

 

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -