- Reklama -

Montreal vyměnil Subbana za Webera

- Reklama -

Na úvod dvě krátké charakteristiky hráčů z úst generálních manažerů.
První: „Je to jeden z nejlepších obránců v National Hockey League.“ A druhá: „Získali jsme špičkového obránce NHL.“
Dost podobné, co říkáte? Však se také týkají dvou hokejistů, kteří si včera vyměnili dresy, aniž by byli do transakce zahrnuti další hráči či jiné kompenzace. První větu pronesl šéf Nashvillu David Poile o P.K. Subbanovi, druhý názor vyřkl montrealský Marc Bergevin na adresu Shea Webera.
„Dohodnout tuhle výměnu bylo neuvěřitelně náročné. Udělali jsme ji kvůli tomu, abychom zlepšili náš tým,“ pokračuje Poile. Bergevin kupodivu tvrdí to samé. „Dnes jsme dokončili důležitou transakci, o níž jsem přesvědčen, že udělá z Canadiens lepší tým.“
Nechme teď na chvíli místo lidí hovořit čísla.
Subban přichází do Nashvillu s bilancí 278 bodů ze 434 utkání základní části a s 55 starty v play off. Přináší si s sebou smlouvu, jež vyprší v létě 2022 a v každém roce odkrojí z platového stropu devět miliónů dolarů. Od zítřka obsahuje no-movement klauzuli.
Shea Weber
 
Ve Weberovi získali Habs hokejistu se zkušenostmi ze 763 zápasů základní části a 59 utkání play off, jehož produktivita je hodně podobná té Subbanově. Rodák ze Sicamous má kontrakt dokonce až do roku 2026 s průměrnou mzdou 7,85 miliónu, ten je ale poněkud odlišně strukturován – v  příštích dvou letech si Weber vydělá dvanáct miliónů, poté čtyřikrát po šesti miliónech. V sezóně 2022-23, do níž vstoupí jako 37letý, dostane tři milióny, v posledních třech rocích po miliónu.
„Nejsem P.K. Subban a nebudu se snažit jím být. Chci přispět svojí tvrdou prací a zodpovědným postojem a přinést týmu nějaká vítězství. Vím, že Habs mají slušný základ týmu – jednoho z nejlepších gólmanů na světě a některé špičkové útočníky. Jsem nadšený, že s k nim budu moci připojit. Těším se také na jejich oddané fanoušky,“ přeorientovává už se Weber na nové angažmá.
Subban se také těší na novou výzvu. „Během Utkání hvězd jsem se bavil s hodně kluky odtud a někteří už se mi ozvali i nyní. Chci jim naslouchat a učit se a poté se chci stát lídrem a důležitým hráčem Predators,“ říká. „Je to výborný klub, který má potenciál a zářivou budoucnost. Vyměnili mě za jejich kapitána, takže bych si rád myslel, že ode mě očekávají, že budu nejen skvělým hráčem, ale také lídrem.“
Foto: Icon Sportswire, Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -