- Reklama -

Mrázek blízko nule, Židlický za tři body

- Reklama -

Petr Mrázek první hvězdou, Marek Židlický hned za ním. Čeští hokejisté režírovali nedělní vítězství Detroitu 5:1 nad Pittsburghem. Mrázek kapituloval až v 50. minutě po střele Davida Perrona, Židlického statistiky se rozrostly o gól a dvě asistence.
Podívejme se nejprve na nahrávky. Neuběhlo ani půldruhé minuty, když zkušený zadák po Smithově přiťuknutí napřáhl kousek od modré čáry a kotouč se při své cestě do sítě lehce otřel o stínícího Rileyho Sheahana. Dvě minuty před první přestávkou se Red Wings radovali znovu. Židlický od pravého mantinelu nabil Niklasi Kronwallovi, ten ovšem místo střely ještě posunul kotouč do levého kruhu na Teemua Pulkkinena – a finský mladík mířil přesně.
Do prostředního dějství vstupovali hosté s výhodou dvou mužů v poli navíc, využili ji po 39 sekundách. Židlický si v pravém kruhu vyměnil puk s Henrikem Zetterbergem a nechytatelnou ranou překonal Marc-Andre Fleuryho.
V osmadvacáté minutě gólman Tučňáků po další brance opouštěl scénu, na druhé straně naopak v té době naplno zářila hvězda Petra Mrázka. Penguins ho v druhé části hry zasypali devatenácti střelami, celkově čtyřiatřiceti. Jak už bylo řečeno, dlouho bylo jejich snažení marné. A ani inkasovaný gól nic nezměnil na tom, že se Mrázek poprvé od 7. února mohl radovat z vítězství (mezitím ovšem odchytal jediný zápas).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -