- Reklama -

Mrázek má za sebou excelentní týden. Více se dařilo jen Ovečkinovi

- Reklama -

Tři starty, tři vítězství, jen dva inkasované góly. S výkony, jaké minulý týden předváděl Petr Mrázek, se mohl měřit jen málokdo. Jeden muž se ale přece jen našel. V tradiční anketě o nejlepšího hráče předstihl českého brankáře v detroitských službách kapitán Capitals Alexandr Ovečkin. Třetí skončil obránce Colorada Tyson Barrie.
Alexandr Ovečkin plnil v posledních hodinách novinové stránky především z toho důvodu, že v nedělním utkání s Ottawou pokořil hranici 500 gólů v základní části, což se mu podařilo jako pátému nejrychlejšímu v dějinách NHL. Ruský snajpr měl ovšem ještě na začátku týdne ve svých statistikách o pět branek méně. Ke změně tohoto stavu mu stačily čtyři zápasy – a vlastně jenom tři, protože při úterní návštěvě Bostonu vůbec nebodoval.
O dva dny později v Brooklynu si to vynahradil, když vstřelil rozdílovou branku při výhře 4:1 nad Ostrovany. V sobotním duelu s dalším newyorským celkem – mimochodem jubilejním 800. startu moskevského rodáka v zámořské soutěži – Ovečkin skóroval dvakrát. Nejprve ve dvacáté minutě při přesilovce a poté v nastavení, takže si připsal další vítěznou trefu. Dvěma brankami ozdobil i včerejší utkání s Ottawou, takže po překročení „pětistovky“ se hned vydal k další kulaté metě.
Z Petra Mrázka, jak už bylo v poslední době zmíněno několikrát, se stává nová brankářská jednička Rudých křídel. V minulém ročníku nasbíral 29 startů jako náhradník Jimmyho Howarda. Letos je prakticky na stejném počtu už v polovině sezóny, navíc se mu mnohem lépe hledí na ostatní statistické kategorie. K celkovému průměru 2,16 a úspěšnosti 93 procent ostravskému rodákovi výrazně dopomohlo právě skončené sedmidenní.
V pondělí udržel posedmé v kariéře čisté konto, když při výhře 1:0 pochytal všech 22 střel Ďáblů. Pod čtvrteční vítězství 2:1 nad Žraloky se podepsal pětatřiceti zákroky. Jeden puk pustil Mrázek také v nedělním zápase s Anaheimem, kdy na něho mířilo třicet střel.
„Petr odvádí velice dobrou práci před brankovištěm, řádně to tam čistí a je schopný schovat puk. Proti týmům, které se tvrdě tlačí k brance, je to opravdu důležité,“ hodnotil po výhře nad New Jersey výkon svého svěřence trenér Jeff Blashill.
„Na něm je úžasné, že se nenechá znervóznit. I když jde o důležité okamžiky, na jeho hře se to neprojeví. Prostě chytá dál. Myslím, že si tyhle situace užívá,“ dodal detroitský kouč po zápase se San Jose.
Tyson Barrie si v zadních řadách Lavin pochopitelně chybí i obranné povinnosti, ale do tohoto výběru by se nedostal, kdyby silně nepodporoval ofenzívu mužstva z pod Skalistých hor. Se šesti body byl ostatně druhý mezi všemi hokejisty, kteří minulý týden nastoupili.
Barrie si vytvořil slušný náskok hned v pondělí, kdy se zasloužil o všechny čtyři branky Avalanche proti Los Angeles. Dvě včetně vítězné vstřelil sám, na další dvě přihrál. Ve středu Colorado zvítězilo 4:3 nad St. Louis a Barrie si připsal asistenci, v pátek svojí brankou rozhodl o výhře 5:3 nad Nashvillem. V neděli už bylo Chicago nad síly Lavin, zvláště když Barrie nebodoval.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -