- Reklama -

Mrázek pokazil Phaneufovi premiéru v dresu Ottawy

- Reklama -

Když je v bráně Detroitu Petr Mrázek, mužstvo obvykle vítězí. A nemusí přitom ani nastřílet moc branek, Mrázek je totiž svým spoluhráčům skutečnou oporou. Ve středu málem úplně vychytal na domácím ledě Ottawu, jediný gól inkasoval až v oslabení dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny.
Mrázek si připsal celkově 22 zákroků a spolu se střelci DeKeyserem, Zetterbergem a Helmem, jenž jistil vítězství gólem do prázdné brány, patřil k hlavním postavám utkání. Detroit má za sebou třetí z pěti zápasů v řadě na domácím ledě a všechny zatím zvládnul vítězně. Předtím přitom jeho domácí bilance nebyla zrovna blyštivá – 11 výher, 10 proher a 5 proher po prodloužení.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Myslím, že hrajeme trochu jednodušeji, než jsme hráli doma předtím,“ řekl kapitán Zetterberg. „Jsme trpěliví, věříme jeden druhému, že si vytvoříme dost šancí na vítězství. Netlačíme na puk od samého začátku, což si myslím, je hlavní rozdíl.“
Brankář domácích přišel o neprůstřelnost až v 57. minutě, kdy Zack Smith tečoval střelu Mikea Hoffmana. Ottawa hrála v té chvíli přesilovku, kterou ještě znásobila stažením brankáře Andersona a vysláním šestého muže do pole. Smithův dvanáctý gól v sezóně a třetí v posledních třech utkáních tak připravil Mrázka o druhý shutout po sobě.
„Bylo by to hezké, ale hlavně že máme dva body,“ řekl brankář Red Wings, o němž generální manažer Ken Holland nedávno prohlásil, že by měl být jedničkou až do konce sezóny. „Naháněli nás. Dva body nám dávají určitý prostor ke klidu.“

Ottawa přijela do Detroitu s čerstvou posilou obranných řad. Dion Phaneuf opustil Toronto a ve velké výměně několika hráčů, mezi které patřil i český forvard Milan Michálek, se přestěhoval do jiného kanadského klubu.
Debut v novém dresu mu nevyšel. Zvlášť když u druhé branky domácích nedokázal zabránit v zakončení Henriku Zetterbergovi. Detroitský kapitán se kolem Phaneufa protáhl a snadno vystřelil pod horní tyčku.
„Rád bych měl v ruce jinou hokejku,“ zlobila se na sebe posila Senators. „Musíte mu za to vyslovit uznání. Položil jsem mu tam hůl, ale našel cestu, jak pod ní puk prostrčit. Příště si musím vzít lepší hůl,“ dělal si legraci Phaneuf.
Branka Henrika Zetterberga

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -