- Reklama -

Musíme být vyrovnanější. Pak můžeme útočit i na Stanley Cup, věří Ryan Suter

- Reklama -

Tři roky po sobě si zahráli play off, daleko to v něm ale nedotáhli. Obránce Ryan Suter je přesvědčený, že v příští sezóně bude Minnesota legitimním uchazečem o Stanley Cup. „Doufejme, že to tak bude,“ řekl obránce Wild pro místní tisk tento týden.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Suterovo sebevědomí plyne hlavně z toho, že Minnesota vypadla v posledních třech sezónách z play off dvakrát po porážce s konečným vítězem Stanley Cupu. Ve skutečnosti padli Wild pokaždé se stejným soupeřem, a to s Chicagem. V roce 2013 v prvním kole (1:4), v roce 2014 ve druhém kole (2:4), v roce 2015 opět ve druhém kole (0:4).
V roce 2013 a 2015 došlo Chicago až k poháru, v roce 2014 vypadlo ve finále Západní konference v sedmi zápasech s Los Angeles, které pak v úplném finále porazilo New York Rangers. Ambice Wild tedy zničil vždycky velmi kvalitní soupeř.
„Prohrát s šampióny, to vás bolí, ale zase když se ohlédnete, dává vám to naději do budoucna,“ řekl třicetiletý obránce. „Samozřejmě naposledy jsme nehráli dobře a vypadli ve čtyřech utkáních, nicméně náš tým se pohybuje správným směrem.“
Pokud by se Minnesotě opravdu podařilo projít v play off dál, Ryan Suter na tom bude mít určitě velkou zásluhu. Patří k nejlepším obráncům soutěže, jenž odehraje obrovskou porci minut. Loni hrával v průměru 29:03 minut za utkání, nejvíc v lize. O rok dřív to bylo 29:24, předtím 27:16.
Velké porce času na ledě mu prý energii neberou. Umí si poradit. „Nehoním se,“ řekl Suter. „Chlapi, kteří chodí hodně na led, se snaží hru co nejvíce předvídat, spíš než nahánět protivníky po mantinelech. Snažíte se jen vždycky být v co nejlepším postavení z hlediska hry.“

Suterova přístupu si všimnul také generální manažer Chuck Fletcher. „Nechodí moc vysoko ani nízko,“ řekl k Američanově hře. „Odehraje hodně minut, nastupuje do všech situací, nepanikaří. Chodí tam střídání za střídáním a pořád hraje dobře.“
Kvůli platovému stropu, který se letos moc neposunul, nemohla Minnesota v létě tolik utrácet. Pod stropem měla jen 2,5 miliónu dolarů. Co se tedy změní?
„Doufejme, že toho moc nebude,“ říká Suter. „Potřebujeme být jen vyrovnanější od samého začátku. Loni to bylo dobré, pak hrozné, pak zase dobré. Když budeme dobří po celý rok, jenom nám to pomůže,“ věří zkušený zadák Wild.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -