- Reklama -

Myšáka si v draftu vybral Montreal, úspěch zaznamenali Němci

- Reklama -

Nejvýše draftovaným českým hokejistou v NHL se stal letos útočník Jan Myšák. Litvínovského odchovance, který minulou sezonu dohrál v Hamiltonu v kanadské juniorské OHL, si vybral ve 2. kole na 48. pozici Montreal. Jako další přišel na řadu další útočník Jaromír Pytlík ze Sault Ste. Marie v OHL, jehož si zvolilo ve čtvrtém kole na 99. místě New Jersey.
Rovněž ve čtvrtém kole sáhl na 107. pozici Detroit po gólmanovi Janu Bednářovi z Karlových Varů a na 110. místě Chicago zvolilo obránce Michaela Krutila ze Sparty. Montreal si po Myšákovi vybral v pátém kole na 136. místě i dalšího Čecha – gólmana Jakuba Dobeše z Omahy z USHL.


Draft 2020 podle národností:
Kanada – 73 hráčů, USA – 51, Švédsko – 32, Rusko – 23, Finsko – 17, Česko – 8, Rakousko – 3, Německo – 3, Slovensko – 2, Bělorusko – 2, Lotyšsko – 1, Norsko – 1.


O deset pozic později přišel na řadu Pavel Novák, jenž v současné době hostuje z Kelowny z WHL v prvoligových Litoměřicích. V sedmém kole si ještě na 201. místě vybralo San Jose Adama Rašku z Rimouski z QMJHL a na na 216. místě Buffalo dalšího útočníka Jakuba Konečného ze Sparty.
Celkem bylo draftováno osm českých hokejistů, o jednoho více než loni.
Spokojenost rozhodně vládla v táboře fanoušků německého hokeje. Po celkové trojce Timovi Stützlem (Ottawa) a sedmnáctce Lukasi Reichelovi (Chicago) se hned z kraje druhého kola dočkal i John-Jason Peterka, jehož si z 34. příčky zvolilo Buffalo.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -