- Reklama -

Na první zápas dobré, hodnotí uzdraveného Eliáše trenér

- Reklama -

Dvě střely na bránu, necelých patnáct minut na ledě, jeden záporný bod v tabulce pravdy. Tak vypadala bilance Patrika Eliáše ve středečním zápase s Columbusem. Český útočník měl oproti většině ostatních aktérů tu nevýhodu, že kvůli zranění kolena z přípravného kempu nastoupil do ostrého utkání letos poprvé.
„Myslím, že po návratu odehrál docela dobrý první zápas,“ domnívá se trenér New Jersey John Hynes. „Vypadal dobře, rychle, a chytře si hlídal svá střídání. Dostal šanci i ve speciálních formacích a ukázal dobrou morálku.“
Ďáblové odehráli pět přesilovek a třebíčský rodák v nich měl hodně prostoru, na ledě strávil pět a půl minuty. Na osmnáct sekund nastoupil i v oslabení.
„Po fyzické stránce jsem byl v pohodě. Ještě jsem si úplně nevěřil v ostatních věcech jako práce s pukem, správné postavení, trpělivost a některé záležitosti při přesilovkách, ale to přijde, až odehraju víc zápasů,“ věří lídr historických tabulek Devils.
Ani vysoké množství početních výhod včera mužstvu z Newarku cestu k vítězství neukázalo.  Ve 49. minutě za stavu 1:2 sice Ďáblové při signalizované početní výhodě gólu dosáhli, ale rozhodčí ho neuznali, protože už předtím se dotkl kotouče bránící hráč Blue Jackets.
„Byl tam souboj na modré čáře a oni se dotkli puku, ale neměli ho plně pod kontrolou, jak o tom hovoří pravidla…“ zlobí se trochu na sudí Eliáš. „Pokračovali jsme v tlaku a měli několik dobrých příležitostí, ale puk jsme do sítě nedostali.“
„Prvních dvacet minut jsme neodehráli nejlépe, ale Schneider nás udržel v utkání,“ pokračuje v hodnocení Patrik Eliáš. „Ve druhé a třetí třetině jsme se snažili to zvrátit, ale jak vidíte, když se nehraje celých šedesát minut, body nezískáte.“
Dalším soupeřem New Jersey bude Montreal, a to hned dvakrát. V pátek se hraje v Prudential Center, v sobotu na kanadské straně hranice.
„Máme teď jeden z nejlepších týmů, pokud jde o zápasy hrané hned po sobě. Tahle utkání bývají vždycky zábavná. Naši kluci se vždycky uměli postavit výzvám. Jsem si jistý, že předvedeme to nejlepší a pomůžeme Schneiderovi víc než dneska,“ věří v úspěch uzdravený Patrik Eliáš.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -