- Reklama -

Náročný trénink přinesl výsledky. Nugent Hopkins přidal k rychlosti tolik potřebnou sílu

- Reklama -

Útočník Edmontonu Oilers Ryan Nugent-Hopkins začíná ukazovat, že se rozhodl správně, když odmítl pozvání do národního týmu Kanady pro Mistrovství světa 2014 a místo toho zvolil individuální tréninkový program zaměřený na posílení celého těla a fyzickou kondici.
Další důkaz podal jednadvacetiletý mladík v neděli v noci v Madison Square Garden, kde jednička draftu 2011 přispěla gólem a asistencí k výhře Oilers nad domácími New York Rangers 3:1. Nugent-Hopkins jasně ukázal hokejovým odborníkům i fanouškům o kolik je silnější a jak stabilní je při kontrole puku.
Kanadský rodák z Burnaby má momentálně na kontě 10 bodů (5+5) ve 13 zápasech. V posledních 10 duelech bodoval devětkrát. Nugent-Hopkins je na první pohled svalnatější. Když sundá chrániče, je vidět, jak na horní polovině těla zapracoval. „Ten kluk vypadá opravdu namakaně,“ ocenil trenér Dallas Eakins.
Kouč také znovu vyzdvihl mladíkovo rozhodnutí nejet na světový šampionát. „Muselo to být pro něj ohromně náročné,“ pokračoval Eakins. „Miluje kanadský národní tým. Hokeji je oddán. Přesto se rozhodl nejet. Chtěl se úplně uzdravit a dostat se do toho tréninkem. Lidé ho kritizovali, neměl to snadné. A teď vidíte výsledek. Bylo mi ho líto, ale v létě začal a teď je tam, kde je.“
V neděli ukázal, kolik má rychlosti a kolik přidal síly. Nugent-Hopkins skóroval ve 4. minutě, kdy mazaně rozehrál puk za branku, pak si najel před ní a z přihrávky Pouliota snadno skóroval. Ve 29. minutě si role prohodili. Nugnet-Hopkins tentokrát od mantinelu nahrával a Pouliot přesně střílel. Šlo o vítěznou branku zápasu.
V závěru druhé třetiny si ještě vykoledoval faul. Na trestnou lavici šel za hru vysokou holí Mats Zuccarello. Přestože jeho hůl zasáhla obličej protihráče, centr Oilers neupadl. Situaci dohrál. Na jejím konci se dostal do solidní šance Justin Schultz.
„Vstoupil jsem do téhle sezóny daleko sebevědomější. Zdravotně jsem v létě neměl problém. Bylo to dobré léto s dobrým tréninkem. Pomůže vám to, pokud jde o sebevědomí. Jsem v lize čtvrtý rok, je na čase, abych postoupil a hrál co nejlépe,“ uzavřel hodnocení svých výkonů Nugent Hopkins.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -