- Reklama -

Náš tým ukázal obrovský charakter, zní z kabiny Stars

- Reklama -

Fanshop týmuDallas Stars byli pro mnohé překvapivými účastníky finálových bojů. To však nijak nesnižuje kvalitu jejich výkonů a obrovskou míru jejich snahy, kterou do svého počínání vložili. Jak po skončení finálové série hovořili zástupci Hvězd?
Obzvláště těžkou prohru musí skousnout hlavní kouč Stars Rick Bowness. Jednalo se totiž už o jeho třetí prohru ve finálové sérii. Nejprve jako asistent Marca Crawforda ve Vancouveru prohrál boj o Stanley Cup krůček pod vrcholem v roce 2011, pikantnější vzhledem k okolnostem byla druhá finálová prohra v roce 2015, kdy pracoval jako asistent Jona Coopera v Tampě. Tedy jeho přímému vyzyvateli v letošní sérii. Svůj smutný hattrick letos zkompletoval.

„Stále mám chuť pokračovat,“ sebevědomě vzkázal kouč, který svoji trenérskou dráhu v NHL zahájil už v roce 1991, kdy se postavil na lavičku Bostonu Bruins. Pětašedesátiletý stratég tak na svůj premiérový Stanley Cup stále čeká.
„Každý, kdo vyhrál Stanley Cup vám řekne, že musíte mít štěstí a zdravé hráče. Jsem na své svěřence pyšný. Odevzdali naprosto všechno. Už zkrátka neměli v nádrži dostatek paliva. K jejich cti slouží, že přes to všechno, došli až k šestému zápasu,“ emotivně odpovídal kouč po zápase, ve kterém mu chyběli z obvyklé sestavy Ben Bishop, Stephen Johns, Blake Comeau, Radek Faksa, Roope Hintz.
Seguin se bavil
Kdo naopak už stříbrný pohár pro vítěze NHL třímal v náručí, je Bownessův svěřenec Tyler Seguin. Ten při hodnocení 65denního pobytu v bublině hodnotil svůj tým takto: „Kluci se s tím prali. Stejně jako Tampa, která je skvělým mančaftem. Gratuluji jim, vydřeli si to. Jsem ale také pyšný na všechny u nás v kabině,“ nechal se slyšet forvard, který Stanley Cup vyhrál v roce 2011 s Bostonem.
Na startu vyřazovací části se Dallasu příliš nevěřilo. Na uštěpačnou poznámku reportérů na množství bagáže, kterou si hráči do bubliny přivezli, kapitán poražených finalistů Jamie Benn prohodil: „Protože tu hodláme pobýt delší dobu.“
Možná ani on sám netušil, jak prorocká slova v tu chvíli pronesl.
Dallas postupně přešel přes Calgary, Colorado a Vegas až do finále, kde ho zastavila Tampa. „Nikdy jsme o sobě nezapochybovali. Ani jednou se nám nevkradla myšlenka, že bychom nemuseli vyhrát. Prostě jsme pokračovali. Bohužel nám to nakonec nevyšlo, nejsme vítězové. Tohle mužstvo ale ukázalo neskutečný charakter,“ nechal se slyšet Anton Chudobin, který play-off bravurně dochytal místo zraněného Bena Bishopa.
„Bylo to asi nejnáročnější období v našich profesionálních kariérách. Na jednu stranu tu byla velká zábava. To mě asi na tom mrzí nejvíce, že jsme to nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Na druhou stranu, co bylo strašné byl život v bublině. Těšíme se už na naše rodiny a přátele,“ optimisticky uzavřel Seguin.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -