- Reklama -

Naším cílem je pokořit hranici sta bodů, díky tomu si zajistíme play-off, tvrdí kapitán Calgary Giordano

- Reklama -

Kapitán Calgary Flames Mark Giordano věří, že se jeho týmu v nadcházející sezoně povede posunout o krok vpřed. Cílem Plamenů je pokoření hranice sta bodů, na čemž se kanadský obránce shoduje s trenérem Glenem Gulutzanem.
„Myslíme si, že na sto bodů máme. Hodně přes léto přemýšlím o tom, jak takovou ambici proměnit ve skutečnost a současně s tím myslet na to, jakým týmem se můžeme stát,“ tvrdí lodivod týmu z provincie Alberta.
„Když se podíváte detailněji na ligu, zjistíte, že sto bodů vám dozajista play-off zaručí. Musí jít o náš cíl. Devadesát a něco je na hraně, ale se stovkou máte jistotu. Jsme si toho vědomi. Podle mě si je tím Gulutzan jistý na beton. Musíme se na tu hranici dostat. Musí to být náš plán, ne tam jen tak vklouznout. Chceme být vyrovnaným týmem a dostat se tam,“ nastiňuje ambice Calgary Giordano.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Flames si v uplynulé sezoně díky 94 bodům vysloužili první divokou kartu v Západní konferenci. Získat sto a více bodů se na Západě povedlo jen Edmontonu Oilers (103), Anaheimu Ducks (105), Minnesotě Wild (106) a Chicagu Blackhawks (109). Na Východě se takových mužstev sešlo pět – New York Rangers (102), Montreal Canadiens (103), Columbus Blue Jackets (108), Pittsburgh Penguins (111) a Washington Capitals (118).
„Musíme se s očekáváním pozitivně vyrovnat. Nesmíme dovolit, aby nás strhlo, když se nám nebude dařit podle našich představ, obzvlášť zkraje ročníku,“ říká Giordano.
„Vstupujeme do druhého roku s trenéry a novým systémem. Všichni moc dobře víme, kde se máme nacházet, co musíme odvést. Přes léto jsme přivedli velké posily, jsme nadšení,“ dodává třiatřicetiletý bek.
Calgary, vítězi Stanley Cupu z roku 1989, se povedlo z Arizony angažovat brankáře Mikea Smithe. Obranné řady vyztužil Travis Hamonic z New Yorku Islanders.
„Jsme nadšení. Pokaždé, když se něco stane, následuje nadšení, ať už jde o podpis smlouvy nebo příchod hráče typu Hamonica. Pokaždé je tu přítomný ten svěží pocit. Chlapi jsou nadšení. Uvědomujeme si, že máme na víc. Víme, že můžeme dojít dál než loni,“ vlívá Giordano optimismus na hokejky svých spoluhráčů.
Trenér Glen Gulutzan
Embed from Getty Images
Flames se na jaře po roční pauze dokázali vrátit do nadstavbové části sezony, přestože to s nimi v prvních měsících vypadalo bledě. V play-off je ovšem Kačeři z Anaheimu nemilosrdně smetli v nejkratším možném termínu, v pouhých čtyřech mačích.
„Loni jsme ušli dlouhou cestu. Zažili jsme velmi těžký start, což se nás v průběhu roku drželo. Dokázali jsme se z toho vyprostit a měli bychom být hrdí na fakt, že jsme se do vyřazovacích bojů dostali. Je to ale zklamání, když se kvalifikujete do play-off a prohrajete čtyřikrát v řadě. Je jedno, jak se na to díváte. Od začátku tohoto ročníku budeme tlačit, ohlídáme si, abychom se do play-off vrátili a dostali se mnohem dál,“ ujišťuje Giordano.
„Každý tým vám na začátku sezony řekne to samé. Jak jsou všichni nadšení, jak cítí svěží vítr při nástupu do kempu, ale v našem mužstvu dozajista existuje míra naléhavosti. Musíme tlačit na pilu mnohem tvrději, protože naše vedení, trenéři a celá organizace nás přivedli do skvělé pozice,“ cítí zodpovědnost za výsledek torontský rodák.
Mark Giordano a Johny Gaudreau patří k tahounům Flames (na snímku z letošního předávání cen NHL)
Embed from Getty Images
Calgary nastupuje v Pacifické divizi proti největšímu rivalům z Edmontonu. „Bitva o Albertu“ bude bezesporu patřit k ozdobám základní části 2017-2018. Sílu Plamenů hodnotí lídr Olejářů Connor McDavid.
„Provedli dobré tahy a přivedli dobré hráče, ale někdy ani to nepomůže. Pokaždé nezvítězí tým s nejlepší soupiskou, nýbrž nejlepší mančaft, ale někdy ani to nestačí. Je těžké polemizovat nad tím, co udělali. Jsem si jistý, že se jim bude dařit a těšíme se, až si proti nim zahrajeme,“ shrnuje McDavid.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -