- Reklama -

Návraty domů: Voráček s Nashem při ASG zavzpomínají na mládí

- Reklama -

Ricka Nashe draftoval Columbus v roce 2002 z prvního místa. V klubu působil až do léta 2012, než byl vyměněn do NY Rangers. Jakuba Voráčka si Modrokabátníci vybrali v draftu 2007 ze sedmého místa, o čtyři roky později ho poslali do Philadelphie. Pro oba útočníky tak bude mít Utkání hvězd, které příští víkend Blue Jackets pořádají, zvláštní náboj.
„Vlastně ani ne, už je to minulost,“ oponuje Voráček. „Od mého odchodu vyměnili v klubu prakticky všechny odshora dolů, zůstali jen dva hráči. All-Star Game pro mě nebude znamenat nic navíc jen kvůli tomu, že se hraje v Columbusu. Trochu výjimečná bude jen v tom, že znám město a pořád tam mám pár kamarádů.“
Nash hledí na návštěvu dobře známého prostředí trochu jinak. „Columbus pro mě znamená strašně moc, přirostl mi k srdci. Začínal jsem tu svoji kariéru a hodně dlužím klubu, fanouškům i majitelům, takže je skvělé, že jsem dostal příležitost vrátit se zpět při tak významné akci, jakou je All-Star Game.“

Voráček figuroval spolu s dvěma časnými volbami v draftu jako protihodnota, kterou Blue Jackets nabídli za Letce Jeffa Cartera, takže fanoušci jeho přestup brali jako přirozenou součást hokejového dění. Odchod Nashe do New Yorku, částečně vyvzdorovaný, už se s takovým pochopením nesetkal.
„Počítám s tím, že na mě budou bučet, stejně jako když se sem vracím s Rangers. Ale je to jen můj odhad,“ říká třicetiletý křídelník. „Nic jiného ani neočekávám. Hrál jsem tu a neodešel jsem zrovna v nejlepším, takže je to pochopitelné. Teď jsem pro ně nepřítel a oni jsou velmi oddaní svému týmu, takže se to nechá očekávat.“
Během jejich tříletého společného pobytu u Blue Jackets byl Nash jednoznačným lídrem klubových statistik. Voráček se pokaždé vešel do elitní pětky. Společně také oslavili historický první postup do vyřazovacích bojů v roce 2009.
„Moje nejlepší vzpomínka na Columbus je z 8. dubna 2009, kdy jsme vstřelili vyrovnávací gól a dostali zápas s Chicagem do prodloužení, což nás dostalo do play off. Bylo to tehdy poprvé pro klub i v mé kariéře,“ vybaví si Rick Nash.
Když se Modrokabátníkům podařilo magickou čáru překročit loni na jaře podruhé, ani jeden z dua už u toho nebyl. Nash už se v novém působišti podíval až do finále, Voráček s Philadelphií střídá lepší roky s horšími. Letos to vypadá bledě, takže Utkání hvězd pro něho možná bude jedním z vrcholů sezóny.
„Bude to něco výjimečného, o čem sníte jako dítě. Vidět všechny ty známé hráče v jednom zápase je něco velkolepého. Jsem rád, že se mi tam podařilo dostat, poctivě jsem si to odpracoval. Bude to skvělé,“ těší se útočník Philadelphie na svoji první účast v exhibici.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -