- Reklama -

Nebudeme bláznit jen kvůli tomu, že draft máme doma, slibuje Tallon

- Reklama -

Na Floridu jakožto pořadatele letošního draftu bude o víkendu upřena zvýšená pozornost, její generální manažer Dale Tallon se tím ale nehodlá nechat vyvést z míry. Panteři by měli přijít na řadu jako jedenáctí a pokud nepřijde opravdu výhodná nabídka, nehodlají se posouvat výš za každou cenu. Dokonce je možné, že tuto svoji pozici přepustí jiným.
„Nechystáme žádné změny oproti obvyklým zvyklostem. Naším cílem je vybrat devět hokejistů, kteří za nás budou hrát v NHL, a vybereme je bez ohledu na to, jestli se draft koná na Floridě, ve Philadelphii či kdekoliv jinde,“ říká Tallon v rozhovoru pro oficiální stránky zámořské soutěže. „Budeme brát ty nejlepší hráče a věřit, že jsme odvedli dobrou domácí přípravu. Nechystáme nějakou hloupost jen kvůli tomu, že jsme na Floridě.“
Loni vybírali Panthers jako první a sáhli po obránci Aaronu Ekbladovi. Jeho nominace na Calderovu trofej ukazuje, že se jednalo o trefu do černého. O rok dříve měli k dispozici druhou volbu, kterou proměnili v centra Aleksandera Barkova. Už tento přehled naznačuje, že letos budou mít zacíleno na křídelního útočníka.
„Kdybychom vybírali v první pětce, asi bychom sáhli po nejlepším dostupném hráči. To jsme provedli loni, teď potřebujeme hlavně naplnit naše potřeby. V letošním draftu je spousta odlišných dobrých mladíků, kteří by je naplnili, takže uvidíme, co se stane,“ rozebírá situaci floridského klubu jeho šéf. „Pokud by došlo k nějakému přetřesu a my se dostali do první desítky, otevřelo by se nám více možností, ale chceme udělat cokoliv, co vylepší náš tým. A když se teď podíváte na náš širší kádr, uvidíte, že potřebujeme především rychlé a skórující hráče.“
Při výhodné nabídce v podobě prověřeného zakončovatele by se Tallon byl ochotný vzdát i jedenácté volby. Naopak bude zřejmě usilovat o získání lístku pro druhé kolo, o který Panthers přišli v březnu při příchodu Jaromíra Jágra z New Jersey.
Možná ale generální manažer Panterů překvapí úplně jiným tahem. Když se v klubu před pěti lety ujal funkce, během prvního dne draftu dohodl výměny, díky nimž získal dvě dodatečná místa v prvním kole. Díky nim dnes floridský dres oblékají Nick Bjugstad a občas i Quinton Howden.
„Rád přemýšlím trochu jinak a podstupuji určité riziko, takže se můžou ještě dít zajímavé věci. Jsem rád u stolu aktivní, pokud jde o rozhodování o výměnách. Čas draftu je úžasný, beru ho jako velkou zábavu,“ uzavírá Dale Tallon.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -