- Reklama -

Nechtěli jsme to zhoršovat, řekl k Jágrově zranění trenér Floridy

- Reklama -

Jako několik jeho spoluhráčů také Jaromír Jágr vynechal ve středu týmové rozbruslení. Úterní zápas kvůli zdravotním obtížím s Coloradem nedohrál, takže se nikdo nedivil. Florida sice zvládla utkání i bez svého nejzkušenějšího borce, když zvítězila 4:1, v klubu přesto všichni napjatě vyhlíží Jágrův návrat. Český veterán má podle dostupných informací poraněná třísla.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kouč Gerard Gallant znovu všechny ujistil, že pauza by neměla být dlouhá. Trenér předpokládá, že se Jágr objeví na ledě v pátek v domácím utkání s Bostonem, nejpozději v sobotu s Washingtonem.
„Je ve statutu day-to-day, to znamená, že ho prohlížíme ho den po dni, snad to nebude trvat dlouho,“ řekl Gallant po středečním tréninku, kterého se zúčastnili jen hráči čtvrté útočné řady, čtyři obránci a náhradní brankář Al Montoya.
Jágr opustil úterní klání po svém čtvrtém střídání, při kterém ale strávil na ledě jen asi šest vteřin. Podle trenérových slov se mohl vrátit do zápasu, nicméně nebyl důvod na to tlačit. Sezóna má 82 zápasů, nikdo v klubu nechce riskovat, že by se Jágr vážněji zranil a vynechal delší dobu.
„Jágr ví, když bude potřebovat den volna, může si ho vzít,“ nastínil vztahy se třiačtyřicetiletým útočníkem trenér. „Zná svoje tělo, na ledě by ale nejraději byl pořád. Vzal si den na regeneraci a doufáme, že to bude stačit. Jestli přemýšlel, že se ještě v úterý vrátí na led? Ano přemýšlel. Když se na to ale podíváte, proč se vracet a ještě si to zhoršit?“
Panteři už postrádají Alexandra Barkova, který má zlomenou kůstku v ruce. Proti Coloradu se nakonec vyrovnali i se ztrátou Jágra, když vyhráli 4:1. Třemi body se pod vítězství podepsal Vincent Trocheck (2+1). Potvrdilo se tak, že i se zraněnými hráči má tenhle tým šanci.
„Každý chlap v téhle šatně může skórovat, máme velmi talentovaný tým,“ řekl Trocheck. „Body a góly přijdou, když máte příležitosti, když děláte ty správné věci. Nesmíte na ně ale čekat, musíte se hlavně snažit,“ dodal Trocheck ke strategii mužstva, které je nyní s jedenácti body šesté ve Východní konferenci.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -