- Reklama -

Nejdelší prodloužení letošního play off rozhodl Fisher, Predátoři srovnali stav série

- Reklama -

V pětatřiceti letech už má hodně za sebou, na gól v prodloužení se ale načekal. Mike Fisher se trefil v nastavení play off po dlouhých dvanácti letech a pomohl tak Nashvillu k důležité výhře, která znamená srovnání série se San Jose na 2:2.
Centr Predátorů vstřelil v utkání dva góly, tím prvním zvyšoval v první třetině na 2:1, tím druhým rozhodl zápas. Žraloci se s Predátory rvali o výsledek až do třetího prodloužení, kdy si Fisher našel před bránou odražený kotouč a dorazil ho do sítě.
„Trvalo to, ale díky za ‚Fishe‘,“ radoval se brankář Preds Pekka Rinne.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pro Predátory je to potěšující. San Jose je vyřadilo v prvním kole v letech 2006 a 2007, pokaždé v pěti zápasech. Letos už se série určitě natáhne nejméně na šest duelů.
„Vyhrát takový zápas je ohromné,“ těšilo trenéra Nashvillu Petera Laviolettea. „Odlišný scénář by znamenal vedení 3:1, takhle je to 2:2. Naši chlapi dnes hráli jako šampióni.“
Nashville měl navrch po první třetině, kdy vedl 2:1, ve druhé ale hosté srovnali a po gólu Brenta Burnse, jenž také skóroval v zápase dvakrát, šli ve třetím dějství dokonce do vedení 3:2. Do prodloužení poslal utkání čtyři minuty a 21 sekund přes třetí sirénou James Neal, jenž dorazil do sítě puk z hole Ryana Ellise.
V 8. minutě prvního nastavení skóroval Joe Pavelski. Důrazný forvard San Jose sice pohotově doklepl odražený kotouč do branky, ale ještě než se tak stalo, narazil do gólmana Preds a znemožnil mu tím lépe zasáhnout. Hlavní rozhodčí branku neuznali a jejich rozhodnutí potvrdili i odborníci u videa.
„Rozhodčí mi vysvětlili, že se sice dotkl puku hokejkou dřív než přešel brankovou čáru, ale měl při tom kontakt s brankářem. To byl důvod, proč gól neuznali,“ sdělil kouč Sharks Peter DeBoer.

Utkání se pak přehouplo přes dvě prodlužované třetiny až do třetí, což se v letošním play off stalo vůbec poprvé. Rozuzlení dramatické zápletky se diváci dozvěděli až v čase 111:12.
„Dobře to zahrál Ekholm, jehož střela prošla přes bránící hráče. Já už jsem to měl jednoduché,“ popsal Fisher rozhodující okamžik zápasu.
Domácí ubránili v utkání šest oslabení, to poslední krátce před vstřelením vítězného gólu. Pekka Rinne zaznamenal 44 zákroků. „Nezajímá mě, jak se to vítězství rodilo, teď je to prostě 2:2,“ řekl brankář Preds. „Celý zápas byl neuvěřitelný,“ pochválil svého gólmana autor rozdílové trefy.
Naproti Rinnemu se měl v bráně Sharks co ohánět také Martin Jones, který měl 41 zákroků. Nejvytěžovanějším hráčem Žraloků byl obránce Brent Burns se 47 minutami a 35 sekundami odehraného času, na straně domácích to byl se 49 minutami a 42 vteřinami Roman Josi. Shea Weber odehrál zhruba o půl minutky méně.
Také pro Sharks šlo o nevšední zážitek. Byl to nejdelší zápas v historii San Jose od čtvrtého prodloužení s Dallasem v roce 2008. Žraloci byli v základní části nejlepším týmem na hřištích soupeřů, nyní ale obě utkání venku prohráli, což se jim nestalo od 20. prosince 2015.
Pátý duel začne v sobotu v San Jose jen 44 hodin po skončení toho čtvrtého.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -