- Reklama -

Nejlepším nováčkem může být podle MacKinnona Jonathan Drouin

- Reklama -

Loni to byl snadné. Nathan MacKinnon okouzlil většinu hokejových odborníků tak, že byl prakticky jistou volbou číslo jedna pro nejlepšího nováčka sezóny. Přestože na něj v závěru Ondřej Palát hodně dotíral, nakonec byl nejlepším zelenáčem v bodech, gólech, asistencích, přesilovkových gólech, vítězných trefách i počtu vyslaných střel.
MacKinnon se tak stal první jedničkou draftu, která dosáhla na Calder Trophy během posledních šesti let. Naposledy se něco podobného povedlo Patricku Kaneovi z Chicaga v sezóně 2007-08.
Devatenáctiletý Nathan MacKinnon se tak může cítit dostatečně povolaný k tomu, aby se vyjádřil k nováčkům letošní sezóny. Hodně odborníků si myslí, že by po něm žezlo pro nejlepšího zelenáče mohl převzít Jonathan Drouin. A stejně smýšlí také MacKinnon.
„Myslím, že má před sebou velký rok, ať už bude hrát křídlo nebo centra,“ pronesl na adresu loňské draftové trojky útočník Colorada. „Jsem opravdu nadšený, když ho sleduji, a doufám, že si proti němu i zahraju.“
Drouin byl draftován stejně jako MacKinnon už loni, do NHL ale zatím nepronikl. Uplynulou sezónu strávil mezi juniory v Halifaxu, kde nasbíral ve 46 zápasech 108 bodů (29+79). Letos už by ho Tampa Bay ráda využila v prvním týmu.
Drobná zlomenina prstu v přípravném kempu by mu v tom podle názoru generálního manažera Stevea Yzermana neměla zabránit. Pokud bude potřeba, rozehraje se na farmě v AHL.
„Bruslí, ale nemůže hrát s pukem,“ řekl nedávno ke stavu Drouina trenér Tampy Bay Jon Cooper. „Máme pár dnů do začátku sezóny. Měl by být připravený, jen zatím nevím, jestli rovnou do zápasů,“ dodal.
Už loni to vypadalo, že by si mohl místo v prvním týmu vybojovat. Nevyšlo to. Po roce je teď silnější a také mentálně vypadá zralejší k tomu, aby se v NHL naplno prosadil. „Jsem si jistý, že byl loni z odeslání zpět mezi juniory frustrovaný, ale v létě tvrdě trénoval. Lightning chtějí být se svými talenty trpěliví, ale já věřím, že si letos NHL zahraje,“ drží svému vrstevníkovi palce MacKinnon.
Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -